Succes fabulos pentru „leii bănăţeni”: SCM Timişoara a învins la Craiova şi...

Succes fabulos pentru „leii bănăţeni”: SCM Timişoara a învins la Craiova şi are NOUĂ victorii la rând!

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leii din Banat – Baschet SCM OHMA Timişoara / Facebook (arhivă)

SCM Timişoara e de neoprit în primăvară. Alb-violeţii nu au fost stopaţi nici de o echipă care era în faţa ei în clasament – SCM U Craiova. Bănăţenii au condus cu un avantaj fragil după trei sferturi şi părea să cedeze pe final, dar a reuşit să păstreze forţe şi, cu puţină baftă, să obţină un nou succes. A fost 74-73 în Bănie pentru echipa de pe Bega.

Primul sfert a fost foarte strâns în „Polivalenta” oltenilor, care au câştigat acest segment, la limită: 16-15. Triţele nu au lipsit din arsenalul ambelor formaţii. Totuşi, bănăţenii au avut mai mult succes în sfertul 2, câştigat clar: 12-21. Astfel, alb-violeţii au început a doua repriză cu un avantaj bun: 36-28! Lucrurile chiar s-au îmbunătăţit în startul sfertului 3, când bănăţenii au avut şi +12 temporar pe tabelă.


Totuşi, nimic nu era decis înaintea pătrimii finale, abordate de la un avantaj de şapte puncte (55-48 pentru băieţii lui Dragan Petricevic). După nici două minute însă craiovenii au egalat. Moment ca alb-violeţii să ceară time out. Dar gazdele au preluat apoi conducerea. Echilibrul s-a păstrat până în ultimele minute, însă alb-violeţii au avut un dezavantaj prin faptul că au intrat repede în „penalizare”. Cu mai puţin de două minute pe ceas, SCM U a ajuns la +3. Dar bănăţenii nu au cedat şi au repreluat conducerea după ce oltenii au ajuns şi ei la cinci faulturi. Erorile nu au dispărut însă din jocul ambelor echipe şi cu mai puţin de un minut din meci cei în avantaj erau din nou craiovenii. O succesiune de faze care arată ca balanţa putea înclina în orice direcţie.

Dramatismul a fost la cote înalite după coşul lui Talton pentru 74-73 în favoarea SCM OHMA. Mai erau cinci secunde şi amfitrionii au fost cei care au cerut time out. Dar următorul atac, decisiv, a fost ratat Franklin jr. şi alb-violeţii şi-au savurat, aproape fără să le vină a crede, cel de-al nouălea(!) succes consecutiv.

Joshua Hawley, cu 17 de puncte, a fost coşgheterul întâlnirii. Pentru SCM OHMA Timişoara principalul marcator a fost Darrion Strong 20 pt., urmat dintre colegi de: Mirkovic 18, Olah 14, Gajic 8, Lilov 7, Talton 7.

Următorul meci al „Leilor din Banat” va fi miercuri, 6 aprilie, de la ora 18.00, în sala „Constantin Jude”, cu CSO Voluntari, locul 2 în clasament. Bănăţenii au acum 16 victorii şi opt eşecuri, cauzând Craiovei, locul 4 înaintea partidei, înfrângerea cu numărul 9 din 25 de meciuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.