Ioan Popovici a lansat primul său single „Este o piesă care vorbește...

Ioan Popovici a lansat primul său single „Este o piesă care vorbește despre puterea de a schimba lucrurile“

0
DISTRIBUIȚI

Ioan Popovici, solistul formației FlareHead a lansat prima sa piesă sub nume propriu, single-ul Voyager având parte și de un videoclip.

„Prima mea piesă  vorbește despre puterea de a schimba lucrurile, de a ne schimba propriul destin… de a avea această curiozitate… de a-ți asuma acest risc. Pentru mine tot ce s-a întâmplat și toți oamenii care îi am în jur și mă ajută în această direcție m-au făcut să fie foarte ușor să fac acest lucru. Am avut norocul să-mi petrec adolescența în clubul Gong la Casa Tineretului unde am avut norocul să-l cunosc pe Arpad Kajtar. Care mi-a arătat ce înseamnă chitară, instrument, sound, tehnică de cântat. Am cântat și cânt în continuare în trupa Flarehead cu care cântăm un neo punk și lucrăm de ceva timp la un album. Între timp am avut piese pe care am vrut să le scot pe cont propriu sub numele meu”, ne-a povestit Ioan Popovici despre prima sa piesă.

Trupa timișoreană FlareHead a a luat naștere în 2002 sub numele de Effect și a abordat un soi de blues – rock, trio-ul fiind alcătuit din Ioan Popovici – chitară/voce, Dan Oros – bass și Alin Costache – tobe.


Și fiindcă orice formație are nevoie de un naș… mentorul tinerei găști a fost Arpad Kajtar, o figură binecunoscută în breasla locală și nu numai. După ce basistul formației Dan Oros a părăsit echipa, gașca și-a schimbat numele în Flare și mai apoi în FlareHead., iar anul trecut trupa a lansat un mini – concert pe platforma OverGround Music, filmat la HDV Studio. Proiectul solo inițiat de Ioan Popovici este completat prin grija binecunoscutului inginer de sunet Attila Lukinich, cel care a mixat de-a lungul anilor la DSPro nume ca Implant Pentru Refuz, Persona, Mike Altrin, Amalia Gaiță, Sean Norvis sau Sebastian Spanache Trio.

„Pe Atilla Lukinich l-am cunoscut cu patru ani în urmă, pe când am lucrat la albumul cu FlareHead. Avem o conexiune și suntem în aceeași direcție muzicală. Pentru acest prim single m-am dus la el cu instrumentele înregistrate iar în ceea ce privește producția muzicală și synth-urile i-am dat mână liberă. Când am primit masterul am fost extrem de plăcut surprins. Știam că o să iasă fain, dar nu credeam că o să iasă chiar atât de fain. Sunt foarte mulțumit de această piesă și pe viitor voi colabora tot cu el, vreau să scot în următoarele luni încă trei – patru piese.  Fără Atilla nu aș fi putut să ajung aici, m-am consultat cu el și visavis de linia melodică, visavis de instrumente… ce trebuie să pun sau nu… nu aș fi putut să fac absolut nimic. Atilla e un om foarte modest, foarte valoros cu exagerat de mult potențial. Ca și componență, în acest proiect sunt alături de tobarul Alin Costache cu care activez de aproape 20 de ani. Îmi doresc să fiu activ pe platformele de streaming și socializare, iar cei care vor să fie la curent cu activitatea mea o pot face și prin intermediul platformei Patreon“, a mai adăugat Ioan Popovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.