Locurile de joacă și parcurile, în atenția prefectului după constatările controlului OPC

Locurile de joacă și parcurile, în atenția prefectului după constatările controlului OPC

0
DISTRIBUIȚI

Săptămâna trecută, inspectorii de la Protecția Consumatorului au făcut verificări la câteva locuri de joacă amenajate în parcuri din Timișoara și Lugoj.

„Domnul primar sesizează faptul că pe inspectorii unei instituții din județ i-a cuprins hărnicia și că CJPC a amendat primăria pentru un gard căzut în 2016. Din câte știu eu, în februarie a avut loc un control al Gărzii de Mediu, care a aplicat o amendă de 10.000 de lei pentru mizeria din oraș. M-am bucurat că la scurt timp după am văzut echipele curățând molozul, noroiul, gropile clandestine. Pe partea de control al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului vă comunic că acel control a fost comunicat cu trei zile înainte, cuantumul maxim al amenzi era de 70.000 de lei și au primit 10.000 de lei.


Din cele 60 de locuri existente au fost verificate șase, am indisponibilizat cinci echipamente, adică locuri de joacă efective unde copii se joacă, au fost indisponibilizate pentru că reprezentau un risc la sănătatea și integritatea copiilor”, a spus, miercuri, prefectului județului Timiș, Mihai Ritivoiu.

Acesta a cerut remedierea urgentă a problemelor găsite la locul de joacă.

„Ceea ce vreau să subliniez este că abordarea e de bun simt, minimal invazivă și de a pune la punct niște chestiuni. Ca și prefect și ca tată, consider că nu e nimic mai important decât siguranța copiilor.

Altele sunt chestiunile care mă deranjează referitor la abordarea domnului primar. A fost un control în 2017, făcut de CJPC, primăria l-a contestat, în 2018 s-a dat hotărârea instanței pe acel control: locul de joacă situat în Parcul Copiilor Ion Creangă, ulterior a fost remediată situația. Nu a fost amendată primăria pentru gardul căzut în 2016, e foarte importantă această nuanță. Controalele au o atitudine constructivă”, a spus prefectul.

Mihai Ritivoiu a ținut să sublinieze că nu este o chestiune politică la mijloc, ci Instituția Prefectului încearcă să regleze unele chestiuni absolut grave.

„Tot astăzi voi mai dispune un control al unei echipe mixte a CJPC și Inspectoratul de Stat în Construcții, care să verifice toate locurile de joacă și parcurile. Vine primăvara, după doi ani grei avem dreptul să ne bucurăm de vremea de afară cu copiii în locurile de joacă”, a mai precizat, miercuri, prefectul Mihai Ritivoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.