O echipă de elevi din vestul țării a câștigat campionatul mondial de...

O echipă de elevi din vestul țării a câștigat campionatul mondial de robotică “First Tech Challenge”. Reacția lui Mircea Geoană

0
DISTRIBUIȚI

Chiar în ziua de Paști, echipa de robotică „Delta Force”  de la Liceul Național de Informatică din Arad, în alianță cu alte două echipe – “Up a Kreek” din Colorado și “Java the Hut” din Florida – în care echipa arădeană este lider,  a anunțat că a reușit să câștige campionatul mondial de robotică “First Tech Challenge” de la Houston, ceea ce reprezintă o performanță în premieră pentru o echipă românească.

„Suntem prima echipă internațională care a câștigat campionatul. Suntem mândri că am putut aduce victorie Aradului, României și comunității FTC din România!” au declarat participanții după anunțarea victoriei. La campionat au mai participat echipele de robotică de  la colegiul național Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu și colegiul național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești, însă doar echipa arădeană a ajuns în finală, după trei zile și opt meciuri de calificare. Este singura echipă care a atins această performanță nu numai din România, ci din întreaga Europă, în competiția în care cele mai multe echipe calificate în finală au reprezentat SUA, într-o competiție la care au participat 160 de echipe din cele peste 7.000 de echipe First Tech Challenge din întreaga lume

Echipa „Delta Force” veste alcătuită din Octavian Dragoș Botoșan (căpitan), Raul Floarea, Cătălin Georgescu, Adrian Albotă, Briana Lucaci, Daria Feher, Raul Munteanu, Robert Rus, Dănuț Tol, Aida Pero, Radu Micle, Mihai Ozarchevici, Sebastian Măcean și Darius Faur.


Echipa „Delta Force”, care reunește elevi pasionați de matematică, informatică, fizică și robotică, s-a înființat în anul 2017 și a participat la mai multe competiții naționale și internaționale, cu rezultate notabile.

Secretarul general adjunct al NATO a comentat pe pagina sa de Facebook rezultatul remarcabil al elevilor arădeni. ”Performanța unei echipe românești de robotică FTC, din programul adus în România de Natie Prin Educatie este o veste magică și specială de Paști. Delta Force aduce în România un premiu binemeritat. Alianța dintre România și SUA iată că are roade în multe domenii. Felicitări copiilor, mentorilor și parinților care au fost alături de ei!”, a scris Geoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.