Șantierul deschis pe strada Prezan din Timișoara acum aproape doi ani, aproape...

Șantierul deschis pe strada Prezan din Timișoara acum aproape doi ani, aproape de finalizare

0
DISTRIBUIȚI

Modernizarea și extinderea la patru benzi a străzii Mareșal Constantin Prezan, fostă Lidia, până la strada Venus, este aproape de finalizare.

„Lucrările pe șantier s-au derulat în ritm susținut, până în prezent, pe toate cele trei sectoare cuprinse în proiect, fiind finalizate următoarele categorii de lucrări: refacerea rețelelor utilitare (apă – canal), canalizația tehnică și terasamentele”, susțin reprezentanții Primăriei Timișoara.

Pe tronsonul cuprins între Calea Martirilor 1989 și bulevardul Sudului (sector 1) sunt finalizate lucrările la suprastructură, trotuarele, pistele de biciclete, iluminatul public și spațiile verzi. Pe acest sector a mai rămas de finalizat rețeaua de troleibuze (montarea clemelor și a firului de contact).

De asemenea, pe sectorul de drum cuprins între bulevardul Sudului și sensul giratoriu Calea Urseni (sectorul 2) au fost finalizate trotuarele, iluminatul public, suprastructura este la nivel de asfalt binder, iar pistele sunt la nivelul stratului de balast stabilizat.

Au mai rămas de executat lucrările de amenajare a spațiilor verzi, turnarea stratului final de mixturi asfaltice pe partea carosabilă și trotuare, precum și a mixturii verzi pe pistele de biciclete.

Pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu Calea Urseni și sensul giratoriu de la AEM (sectorul 3) suprastructura este la nivel de asfalt binder, trotuarele și pistele sunt la nivelul stratului de balast stabilizat.

Urmează să fie executate lucrările de amenajare a spațiilor verzi, să se toarne stratul final de mixturi asfaltice pe carosabil și trotuare, stratul de mixtură verde pe piste și montarea lămpilor de iluminat stradal.

Semnalizarea rutieră va fi realizată în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Odată cu finalizarea investiției, până la sfârșitul lunii mai, strada Mareșal Constantin Prezan va avea două benzi de circulație pe sens, va fi amenajat un sens giratoriu la intersecția dintre străzile Mareșal Constantin Prezan și bulevardul Sudului, precum și un sens giratoriu la intersecția dintre străzile Mareșal Constantin Prezan, Venus și Calea Urseni.

De asemenea, va fi extinsă rețeaua de troleibuz, până la intersecția cu bulevardul Sudului.


Vor fi amenajate piste de biciclete și trotuare pe ambele sensuri, accese la proprietăți și zone verzi, fiind modernizate și canalizarea pluvială și menajeră, rețeaua de alimentare cu apă, sistemul de iluminat public.

Lucrările sunt executate de firma Strabag și costă aproape 41,2 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.