Buziașul va găzdui un puternic turneu internațional de lupte greco-romane. Primele nouă...

Buziașul va găzdui un puternic turneu internațional de lupte greco-romane. Primele nouă ediții au avut loc la Chișinău

0
DISTRIBUIȚI
Foto: @ClubulSportivHeracle

CS Heracle Timișoara, club la care sunt legitimați numeroși internaționali din Republica Moldova, va găzdui în parteneriat cu Federaţia de Lupte din Republica Moldova, cea de-a zecea ediţie a concursului de lupte greco-romane pentru cadeţi „Invită Nicolae Grehov”. Competiția se va desfășura la Buziaș, între 26 și 28 mai și va avea o participare internațională impresionantă.

La sala „Victoria”, din Buziaș, sunt așteptați sportivi reprezentând cluburi şi loturi naţionale din Statele Unite ale Americii, Ucraina, Grecia, Suedia, Estonia, Polonia, Ungaria, Croaţia, Bulgaria, Israel, Germania, Cehia, Serbia, Republica Moldova şi România.


Aproximativ 150 de luptători se vor afla pe saltea în cadrul primei ediţii ce se desfăşoară la Buziaş. Precedentele nouă competiţii au avut loc la Chişinău, capitala Republicii Moldova.

„Invită Nicolae Grehov” a devenit, în timp, un reper important pentru luptătorii de greco-romane cu vârsta până la 17 ani iar în Timiș vor fi prezenți inclusiv medaliaţi la campionatele mondiale şi europene de cadeţi şi U15.

În 27 mai este programată competiţia individuală, pentru ca ultima zi să fie rezervată întrecerii pe echipe. Concursul de la Buziaş se doreşte a fi şi o utilă verificare înaintea Campionatului European de Lupte rezervat categoriei de vârstă cadeţi (U17), competiţie care va avea loc la mijlocul lunii iunie la Bucureşti.

Nicolae Grehov, în vârstă de 86 de ani, a descoperit şi şlefuit, de-a lungul deceniilor, mulţi luptători, printre aceştia aflându-se Damian Raileanu, preşedintele Clubului Sportiv Heracle, şi Mihail Cucul, antrenorul-coordonator al lotului de greco-romane al Republicii Moldova.

După concurs, majoritatea sportivilor vor participa la un cantonament comun de o săptămână ce va fi organizat la Vila Heracle din comuna Ghiroda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.