Două firme interesate de proiectarea „Magistralei Verzi” a Timişoarei. Fritz: „Am cerut...

Două firme interesate de proiectarea „Magistralei Verzi” a Timişoarei. Fritz: „Am cerut mai multe criterii calitative”

0
DISTRIBUIȚI

Două firme au făcut ofertă prin licitaţie pentru a realiza documentația pentru viitoarea „Magistrală Verde” a Timişoarei. Proeictul tronsonul de 3 kilometri dinspre Calea Şagului se doreşte a fi un proiect exemplar de infrastructură anunţă Dominic Fritz, foarte încântat că firmele interesate sunt „serioase” şi au acceptat criteriile calitative impuse în premieră în astfel de licitaţii lansate de primărie.

„O licitaţie care e în curs şi mă bucură foarte mult. E vorba de Magistrala Verde, unde au ofertat două firme să ne facă proiectarea. Este unul dintre cele mai importante proiecte pentru infrastructura din Timişoara.


Vorbim de una dintre arterele principale, sunt aproape 20.000 de maşini zilnic care vin dinspre Calea Şagului spre centrul oraşului. Principala conexiune a oraşului spre sudul judeţului, spre Serbia. Pe sectorul din apropierea Timişoarei, pe DN 6 şi 1 sunt 15.000 de vehicule. De aceea este important. Al doilea motiv pentru care e important, e că va da un exemplu cum o infrastructură modernă, aceasta e aşteptarea de la proiectant, cum trebuie să arate o magistrală verde. Adică să existe loc şi pentru maşini, pietoni, piste de biciclete şi spaţiu verde şi transport în comun. Am cerut să ne facă două variante. Una cu o bandă dedicată pentru transportul în comun, din Calea Şagului, până în Piaţa Mocioni, Piaţa Maria, şi o variantă fără această bandă dedicată. Mă bucur şi dintr-un alt motiv, pentru această licitaţie. E prima dată când am cerut mai multe criterii calitative şi nu doar preţul cel mai mic. Aceasta e experienţa cu aproape toate proiectele ale primăriei din trecut. Acolo unde vine un proiectat pe un preţ derizoriu, nu este un proiectant care poate fi luat în serios. Şi de obicei nu vine cu un proiect care poate fi pus în practică fără probleme. Multe dintre proiectele care în faza de execuţie au probleme, au pentru că au fost proiectat prost. …Am primit două oferte de la firme serioase. Punem la bătaie 1,5 milioane de lei pentru partea de proiectare… Aştept ca comisia să aleagă firma şi oferta cea mai bună”, a declarat Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.