„Magistrala Verde” se proiectează scump. Primăria Timișoara pune la bătaie 1,5 milioane...

„Magistrala Verde” se proiectează scump. Primăria Timișoara pune la bătaie 1,5 milioane de lei, fără TVA, pentru documentația necesară

1
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a relansat licitația pentru proiectul de magistrală verde Calea Șagului, care vizează remodelarea uneia dintre arterele principale ale orașului. La prima licitație nu a existat vreo firmă interesată să întocmească documentația.

Viceprimarul Ruben Lațcău a precizat că solicită proiectantului câștigător să ofere minimum două soluții tehnice, iar firmele interesate au timp doar o lună să se hotărască dacă depun sau nu o ofertă, până pe 23 mai.

„Cel mai adesea ne trezim cu o singură soluție reală și o altă variantă de umplutură. Cu acest proiect vrem să prezentăm consiliului local două variante care să fie diferite și nu doar de umplutură: una fără bandă dedicată și o variantă cu o bandă dedicată pentru transportul public”, a spus edilul.

Potrivit lui Ruben Lațcău, pe Calea Șagului circulă, zilnic, în medie, 20.000 de vehicule.

Spre comparație, Centura de Nord are 22.000, DN6 (Recaș – Timișoara) are 15.000 și autostrada A1, pe sectorul adiacent Timișoarei, are încă aproximativ 15.000 de vehicule pe zi.

„Odată ce avem două variante reale vom putea lua o decizie. Magistrala Verde se întinde de la Piața Mocioni până aproape de Shopping City și va deveni unul din cele mai mari proiecte de infrastructură din oraș.


Aceasta include elemente de mobilitate pietonală, velo, cu transportul public și cu autovehicule. Printre cerințele pe care le-am inclus se numără locații mai multe pentru stații de încărcare a vehiculelor electrice, aliniamente de copaci autohtoni cu costuri rezonabile de întreținere și punerea în valoare a patrimoniului arhitectural. Ne dorim prin acest proiect să construim un spațiu public de calitate, care să schimbe în bine viața celor care locuiesc în Calea Șagului”, a mai precizat edilul.

Municipalitatea pune la bătaie o sumă foarte mare, 1,5 milioane de lei, fără TVA, doar pentru realizarea documentației, solicitând celor interesați cinci DALI (Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenții) și cinci proiecte tehnice. Termenul de depunere al ofertelor este 23 mai, iar după desemnarea unui câștigător și emiterea ordinului de începere termenul de prestare a serviciilor este de 10 luni. În plus, proiectantul va presta servicii de asistență tehnică pe toată durata de execuție a lucrărilor și de recepție la terminarea lucrării.

Anunțul a fost publicat pe SEAP în data de 8 aprilie și poate fi consultat AICI.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.