Timişoreanul Horia Colibăşanu, o nouă premieră pentru România pe Himalaya. Vârful Kangchenjunga,...

Timişoreanul Horia Colibăşanu, o nouă premieră pentru România pe Himalaya. Vârful Kangchenjunga, atins fără oxigen suplimentar

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă Kangchenjunga, 2012

Veste mare din Asia legată de cea mai nouă expediţie a timişoreanului Horia Colibăşanu. Alpinistul a reuşit la amiază să atingă al treilea cel mai mare munte din lume, vârful Kangchenjunga, din lanţul muntos Himalaya, fără oxigen suplimentar.


Medicul din Banat e astfel primul român care reuşeşte această performanţă, acest vârf fiind singurul „optmiar” neatins până acum de un alpinist din ţara noastră.

„În jurul orei 12 (ora României), alpinistul Horia Colibășanu a urcat pe vârful Kangchenjunga, fără oxigen suplimentar, reușind premiera mult așteptată pentru alpinismul românesc. Horia a urcat astfel pe singurul munte de 8000 de metri neatins până acum de români, al treilea vârf ca înălțime al planetei (8586 m.)”, se arată în comunicatul de pe pagina de Facebook a lui Horia Colibăşanu.

Horia a sunat după ce a coborât deja câteva sute de metri, în drumul lui de întoarcere spre Tabăra 4. A apucat să transmită prin telefonul-satelit că traseul a fost foarte greu și obositor. Pe vârf a făcut câteva poze și a coborât rapid, se mai arată de către sursa citată.

Se pare însă că ceilalţi colegi din expediţie nu au reuşit încă îndeplinirea obiectivului: Marius Gane și Peter Hámor, sunt acum în Tabăra 4, ei nereușind să ajungă astăzi pe vârf.

Horia este unul dintre cei mai importanţi alpinişti din această parte a Europei, având deja în „palmares” opt „optmiari” urcaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.