O nouă ediție a festivalului pentru copii „Căsuța Piticilor”, la Timișoara

O nouă ediție a festivalului pentru copii „Căsuța Piticilor”, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În acest sfârșit de săptămână, din 27 până în 29 mai, Institutul Francez din Timișoara organizează cea de-a XI-a ediție a festivalului pentru copii „Căsuța Piticilor”, cu trei zile și seri pline de spectacole și alte evenimente atractive pentru întreaga familie. În program sunt incluse spectacole de circ, de mimă și acrobație,  spectacole de operă pentru copii, de teatru de păpuși și teatru muzical, ateliere de lectură, zumba, dans, yoga, pétanque, desen, pictură, robotică, olărit și multe alte jocuri distractive.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc vineri, la ora 18:00, în grădina Institutului Francez, urmată de pași de dans, alături de Claudiu Guțu și Zumba Fitness, iar de la 18,45 va avea loc spectacolul muzical interactiv „Puiul de arici”, susținut de Căsuța Artiștilor, pentru copii mai mari de doi ani. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Sâmbătă și duminică sunt programate activități între orele 10:00 – 13:00 și 15:00 – 20:00 (duminică până la ora 19:00), iar acesul se face pe bază de bilet, care poate fi achiziționat online AICI.

Capul de afiș al acestei ediții aniversare este Teatrul „Le Monfort” Paris, care va susține în cadrul festivalului spectacolul „La Fuite”, care combină mimă, acrobație, circ contemporan și teatru, dar nu va lipsi  poezia și multă sensibilitate în călătoria prin lumea fascinantă a burlescului.


În caz de vreme nefavorabilă, spectacolul va avea loc vineri sau duminică, eventualele modificări urmând a fi anunțate pe pagina de Facebook și pe site-ul institutului. Tot în cadrul festivalului, artiștii francezi vor susține două ateliere de acrobație pentru copii.

Accesul la festival se face pe bază de bilet, care poate fi cumpărat de pe Eventbook sau de la Institutul Francez, biletul standard fiind de 120 de lei. Abonații Cardului CulturaPlus pe numele copilului beneficiază de 50% reducere, însoțitorul unui copil iar copiii sub un an, de intrare gratuită. Cardul Cultura Plus oferă abonament pentru un an la biblioteca multimedia a Institutului Francez din Timișoara și reduceri și facilități la peste 40 de instituții culturale, educative și sportive din Timișoara, timp de un an de zile. Cei care încă nu au Cardul Cultura Plus, îl pot achiziționa de la Institutul Francez sau de pe Eventbook.  Regulamentul festivalului este disponibil pe site-ul Institutului Francez și va fi afișat la intrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.