Parchetul General, anunțuri la un an după asasinatul cu bombă de la...

Parchetul General, anunțuri la un an după asasinatul cu bombă de la Arad. Peste 400 de persoane audiate

2
DISTRIBUIȚI

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a oferit detalii din ancheta privind explozia în urma căreia omul de afaceri Ioan Crișan a fost ucis.

Vă reamintim că afaceristul arădean a murit în dimineața zilei de 29 mai 2021 după ce mașina pe care o conducea a fost distrusă de un dispozitiv exploziv.

Astfel, anchetatorii au anunțat că „a fost stabilit traseul victimei în perioada de interes, printre altele prin vizualizarea imaginilor obținute din camerele de supraveghere din municipiul Arad. Au fost analizate relațiile comerciale derulate de victimă. Situaţia economică şi financiară a societăţilor în care era implicat nu a relevat vulnerabilităţi şi acţiuni cu risc de escaladare violentă, la nivelul mijloacelor folosite pentru comiterea faptei.


A fost realizată o analiză comportamentală de către structura de profil din cadrul IGPR. Până la acest moment, nu au fost confirmate informațiile, vehiculate și în spațiul public, privind implicarea victimei în activități de crimă organizată. Au fost verificate raporturile civile rezultate din activităţi specifice cămătăriei pe care victima le derula, fără concursul altor persoane. S-au stabilit și au fost investigate posibilele surse de conflict în anturajul victimei”.

De asemenea, au fost audiate peste 400 de persoane şi au fost efectuate percheziții domiciliare și percheziții informatice pe zeci de dispozitive.

„Au fost dispuse și finalizate multiple (18) constatări balistice, fizico-chimice, traseologice și expertize genetice. S-a stabilit tipul de exploziv, de mare putere, din coroborarea rezultatelor a trei constatări fizico-chimice. A fost stabilită poziția materialului exploziv prin experiment judiciar şi constatări tehnico-ştiinţifice. S-au realizat determinări cantitative ale materialului exploziv care a cauzat decesul victimei”, mai spune mesajul transmis de Ministerul Public.

Parchetul de pe lângă ÎCCJ a mai transmis că urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă (in rem), ceea ce înseamnă că până în acest moment nu există oficial niciun suspect.

Pe lângă mobilizarea pe plan național, anchetatorii au solicitat și primit sprijin și din partea statelor afiliate Europol și Interpol.

Comunicatul mai specifică și faptul că „sunt exceptate de la liberul acces al cetăţenilor informaţiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidenţiale ori se pun în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfăşurare. Analizând interesul public determinat de comiterea infracţiunii prin mijloacele de înalt pericol folosite (explozie) şi direcţiile în care continuă cercetările, alte date concrete nu pot fi prezentate opiniei publice”.

2 COMENTARII

  1. Ce pot realiza milițienii?
    In afara de combinații de 3 lei?
    Cheltuie bani
    Într-o societate normala ar fi șoferi de camion sau văcari
    Într-o țară în care ei sunt milițieni și criminali simultan,n-au cum să rezolve cazuri
    Doar dacă nu găsesc un țap ispășitor,cum a fost cazul Sasha Fizic
    Sau AN(autor necunoscut) cum a fost cazul Iosif Costinaș
    Sau sinucidere cum a fost cazul tipului din poliția Tm,’sinucis cu arma din dotare într-o zi libera,sâmbătă prin 2014?
    Sau?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.