Benson Joel, doctorul indian stabilit în Timișoara, a lansat o variantă proprie...

Benson Joel, doctorul indian stabilit în Timișoara, a lansat o variantă proprie a unei piese celebre

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook Benson Joel

Benson Joel, doctorul indian care s-a stabilit cu 20 de ani în urmă în Timișoara a lansat o variantă proprie a piesei „As the Deer”, din seria sa „Acoustic Session at Home”.

„Am învățat acest cântec la școala de duminică. Și în ultimul timp mi-am amintit această melodie în timp ce mă tot trezeam dimineața, cu această melodie care era pe repeat. Am vrut să împărtășesc această parte frumoasă a cântecului ca să-mi amintesc că am fost cândva orb, dar acum văd“, spune Benson Joel în descrierea acestei piese care a fost compusă în 1984 și care este una din cele mai cunoscute melodii din muzica creștină.

Artistul s-a născut în oraşul indian Bangalore și a ajuns în Timişoara în 2002.


A absolvit Facultatea de Medicină, dar s-a concentrat mai mult pe latura artistică. Și asta pentru că a fost „contaminat“ încă din fragedă pruncie de microbul numit „muzică“, pe care l-a dobândit datorită tatălui său, care i-a făcut cunoștință cu principalul instrument de percuție al muzicii clasice indiene, tabla.

„După ce am ajuns în Timişoara, în 2002, am început să învăţ să cânt la chitară, la clape, la tobe. Am fost autodidact, am învăţat din tutoriale puse pe Youtube. Printr-un concurs de împrejurări, la un moment dat a trebuit să cânt cu vocea într-o biserică din Timişoara. Am mai făcut nişte cursuri de voce cu nişte muzicieni englezi care au venit pe acolo, iar din 2009 am ieşit să cânt în cluburi“, își amintește Benson Joel. De-a lungul anilor, artistul indian stabilit în orașul nostru a cântat în mai multe formule prin cluburi timișorene și a lansat și piesa Magical sub numele de Benson & the Mixtapes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.