Cod portocaliu de caniculă în vest, cod galben în restul țării, pentru...

Cod portocaliu de caniculă în vest, cod galben în restul țării, pentru următoarele trei zile

0
DISTRIBUIȚI

Meteorologii au emis marți o avertizare Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic pentru nouă județe din vest, în timp ce restul țării va fi sub avertizare cod galben.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, sunt vizate de codul portocaliu județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș.

În aceste zone, valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei.


Se vor înregistra frecvent valori de 37-38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Avertizarea este valabilă miercuri, joi și vineri. În acest interval, restul țării este sub avertizare Cod galben de caniculă.

În restul țării, maximele vor ajunge 33-37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pentru marți, meteorologii au emis o avertizare Cod galben, valabilă în județele Satu Mare, Bihor, Arad și Timiș. Temperaturile maxime vor fi de 35-36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.