Pragu de Sus cântă alături de Mircea Vintilă: „E un om deosebit,...

Pragu de Sus cântă alături de Mircea Vintilă: „E un om deosebit, cald, un lord din vechiul București, serios, profesionist exemplar, mereu în căutarea unei noi scântei în cântec“

0
DISTRIBUIȚI

Formația Pragu de Sus va susține un concert extraordinar alături de Mircea Vintilă, evenimentul urmând să se desfășoare marți 28 iunie de la ora 20 la Porto Arte.

„Colaborarea mea cu Mircea Vintilă a început în 2008, tot la Porto Arte, când, în avântul tinereții, eram foarte pornit să aprind folkul pe Bega! Între noi s-a creat o chimie specială și de atunci colaborăm constant, atât pe scenă, cât și discografic! Sunt 14 ani, iar din 2014 ni s-au alăturat și colegii de la Pragu’ de Sus! Și uite așa, folkul s-a transformat în rock! E un parcurs firesc și spectaculos, pentru că noi nu am rămas prizonierii aceluiași sunet, am căutat și am explorat mereu, iar Mircea Vintilă a fost foarte deschis la tendințele noastre! E un om deosebit, cald, un lord din vechiul București, serios, profesionist exemplar, mereu în căutarea unei noi scântei în cântec!

De obicei legăm câteva concerte în zona de vest a țării, acum fiind vorba de Timișoara, Lugoj și Deva! Mai avem alte orașe pe lista de așteptare, numai că agendele noastre sunt aglomerate și e greu să găsim un numitor comun! Probabil mai spre toamnă vom relua povestea.

Momentele pe scenă sunt unice, emoțiile create sunt profunde, Măcar o clipă, Azi te vreau, plimbările cu Miruna, bombeul lustruit, escalele prin București, Adio, deci pe curând, ca într-un final, să ne trezim toți într-o barcă! Îmbarcările se fac marți, 28 iunie, la Porto Arte Timișoara, miercuri, 29 iunie, la English Pub Lugoj și joi, 30 iunie, la Perla Deva, începând cu orele 20“, spune Călin Bârcean, solistul formației Pragu De Sus.

Mircea Vintilă  s-a născut pe 23 martie 1949 şi este un bucureştean get-beget, nu puţine dintre cântecele sale evocând sau menţionând în treacăt locuri din Bucureşti: Hanul lui Manuc, Strada Popa Nan, Calea Moşilor şi Bucur Obor (în Miruna) şi multe altele.


Timp de mai mulţi ani, Mircea Vintilă a făcut parte din Pasărea Colibri, dar a editat şi câteva materiale solo printre care „Madama de Pică” şi „Operă şi operete”.  Formația Pragu de Sus a luat naștere în Timișoara și a debutat cu albumul „Decupaj sonor“. Anul trecut,trupa  a lansat cel de-al șaselea album din carieră, „Să nu urăști nimic”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.