Spectacol acustic de mare ținută la relansarea albumului Survolaj la Timișoara (video)

Spectacol acustic de mare ținută la relansarea albumului Survolaj la Timișoara (video)

0
DISTRIBUIȚI

Membrii formației Survolaj au susținut vineri seara la Viniloteca în Timișoara un mini – concert acustic cu prilejul relansării albumului „Străzi bântuite de noapte”, material discografic care a fost înregistrat în 2009 și care a fost remasterizat de Seian Scorobete.

Indubitabil, cântările efectuate într-un loc micuț cum este Viniloteca generează un rezultat sonor deosebit. Și asta pentru că se creează o intimitate aparte care face ca spectatorii să se simtă incredibil de conectați cu artiștii. Fără echipamente scenice sofisticate și lumini orbitoare, muzicienii sunt forțați să se confrunte cu esența formei lor de artă, iar rezultatul este un balsam pentru sufletul fiecăruia. Daniel Silvian Petre, Zsolt Szabo, Levi Molnar și Ștefan Czifrak au reușit prin intermediul celor cinci piese cântate la fața locului să ofere acel „ceva aparte“, cu care băieții ne-au obișnuit încă de la formarea lor, din 1987. Fiecare piesă a celor de la Survolaj are un parfum deosebit, din cauza autenticității pe care o degajează împreună băieții care au compus una din cele mai frumoase melodii dedicate orașului nostru, Cel mai iubit dușman al meu,. Și de această dată Survolaj a demonstrat că este una din trupele care face muzică nu pentru înfometații de divertisment cu orice preț, ci pentru cei care au urechi să descopere povești autentice, venite din suflet.

„Survolaj înseamnă ceva important pentru Timișoara. A fost o apariție firească dar care ne-a șocat pe toți la vrmea aceea. Și asta pentru că au fost expresivi. Muzica lor a fost o sinteză a ceea ce am ascultat noi timișorenii, românii europenii…oamenii care au crescu în spiritul muzicii rock. Când i-am văzut prima oară în concert…am zis că …ce se întâmplă..parcă mă uitam la Led Zeppelin. Era intensitatea aceea pe scenă. Dacă ne uităm la filmările de atunci, transmit acea vibrație și intensitate. Discurile lor au intrat în zona aia de cult. Discurile n-au reușit să redea acea trăire și stare din concerte. Mă bucur că cei de la Survolaj nu renunță să restabilească chimia aia. Din vremurile vechi. Mă bucur că sunt împreună, că apare acest album care a fost înregistrat în 2009 și care nu a fost promovat. Albumul, mi se pare din punct de vedere al conținutului muzical …peste tot ce se cântă în România. Îl recomand tuturoor să-l asculte”, a spus criticul muzical Mimo Obradov înaintea mini – recitalului de vineri seara.

„Vă mulțumesc celor care sunteți aici, fiecare dintre voi face cât o sută.


Discul a fost înregistrat în 2009 și a rămas ascuns undeva. După ce l-am reauzit cum sună…am decis să-l scoatem. Lipsea discul ăsta în românește din partea noastră, un disc tras acasă. Are conținut. Mi-am amintit azi văzând un vinil cu formația Magazin că atunci când eram mic vroiam să cânt ca și trupa croată Denis i Denis. Eram new romantic și…am ajuns aici. A fost p călătorie …de mă doare mintea. Ne-am reănființat pentru o piesă nouă, nu știu cât o să ne țină. În toamnă vom scoate și un vinil”, a spus solistul Daniel Silvian Petre la fața locului.

Grupul timișorean Survolaj a luat naştere în 1987, la ideea lui Daniel Silvian Petre, şi a devenit în scurt timp un reper în muzica rock autohtonă,.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.