Din nou ceartă între Alin Nica și PSD pe fondurile alocate de...

Din nou ceartă între Alin Nica și PSD pe fondurile alocate de CJ Timiș pentru primăriile din județ. Ce acuză fostul liberal

0
DISTRIBUIȚI

Fondurile alocate de CJ Timiș pentru primăriile din județ, subiect de dispută între PSD și Alin Nica încă din vremea când președintele CJT era încă membru PNL, este acum și temă de campanie electorală.

Astfel, liderul consilierilor PSD din CJT a anunțat astăzi că a depus un proiect de hotărâre menit să deblocheze situația.

„Am găsit o soluție pentru deblocarea situației fondurilor alocate de Consiliul Județean Timiș pentru primăriile din județ! Împreună cu o majoritate a consilierilor județeni, am depus o inițiativă care prevede o alocare a fondurilor mult mai echitabilă decât cea aprobată la începutul acestui an de CJ Timiș. Această propunere are în spate inclusiv discuții cu primarii din județ, discuții purtate pe baza nevoilor pe care fiecare le are în comunitatea pe care o administrează, așa cum este și firesc. Nu are în spate exclusiv apartenențe politice, așa cum a gândit-o președintele încă în funcție al CJ Timiș, Alin Nica, o modalitate profund incorectă și discreționară! Propunerea noastră cuprinde inclusiv finanțare pentru municipiul Timișoara, oraș care nu a primit sprijin de la administrația județeană în acești 3 ani de zile de administrație Nica. Proiectul va fi supus votului în următorul plen al CJ Timiș, unde președintele acestei instituții va avea ocazia să aprobe această soluție și nu doar să se plângă de faptul că altcineva îi pune bețe-n roate! Veți putea consulta propunerea noastră, va fi publică pe site-ul instituției”, a spus Alexandru Iovescu, liderul consilierilor județeni PSD din CJ Timiş.

De partea cealaltă, fostul penelist Alin Nica, trecut între timp la Forța Dreptei, îi acuză pe pesediști că totul nu este decât o manveră de imagine și că lasă primăriile fără majoritatea banilor de drumuri.

„Am primit un proiect de hotărâre inițiat de un număr de 19 consilieri județeni prin care se propune tăierea a peste 83% din banii alocați pentru drumurile județene, ceea ce mi se pare o iresponsabilitate maximă din partea consilierilor care au propus acest lucru, pentru că se pun în pericol vieți, se pun în pericol bunuri ale locuitorii lor care trăiesc de-a lungul acelor drumuri județene și care folosesc aceste drumuri.


Localități ca Periam, Pesac, Variaș și Ohaba Lungă, Boldur, Buziaș, chiar și Deta, Ghilad, Beba Veche nu vor mai avea șansa să aibă un drum reabilitat sau reparat sau să circule în condiții de siguranță. Din cauza acestei iresponsabilități a consilierilor PSD și PNL care au propus această hotărâre, evident că din punctul meu de vedere e clar o continuare a unui mod de lucru cu care am fost obișnuit din partea PSD, acela de a lua, ca apoi să vină ei să dea în mărinimia lor o condiționare, practic o condiționare față de locuitori, față de cetățeni, mai ales în aceste momente preelectorale, ceea ce este foarte periculos și foarte grav, pentru că poate PSD, obișnuit cu astfel de condiționări în alte părți din țară. Însă aici, în Banat, în Timiș, oamenii nu acceptă astfel de metode golănești, practici golănești cu care PSD i-a obișnuit pe cetățenii în alte părți din țară și vreau să spun foarte clar, așa cum s-a întâmplat și cu stadionul, a fost amânat 2 ani de zile tocmai pentru a fi, să zicem, oferit ca mită electorală acum, în campanie. Eu îi aștept să justifice în plen cele două proiecte de hotărâre și să vedem cum justifică tăierea a 83% din banii pentru drumurile județene. Aștept și eu să văd justificarea din rândurile scrise în referatul de aprobare. Nu m-am putut edifica. O să le pun întrebările în în plen și în comisii. Nu blochez o inițiativă legitimă a consilierilor județeni. Ei au dreptul legal să inițieze aceste două proiecte de hotărâri și de hotărâre și luni vom avea o ședință de consiliu pentru a dezbate aceste proiecte și altele cu care oricum trebuia să venim în fața consiliului județean”, a spus Alin Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.