Doctorul Octavian Mazilu, arestat preventiv pentru 30 de zile. Ce sume pretindea...

Doctorul Octavian Mazilu, arestat preventiv pentru 30 de zile. Ce sume pretindea de la pacienți

3
DISTRIBUIȚI

Procurorii au cerut astăzi Tribunalului Timiș un mandat de arestare preventivă pentru doctorul Octavian Mazilu, acuzat de luare de mită. Vă reamintim că, ieri, șeful secției de Chirurgie Generala II și Oncologie de la Spitalul Clinic Municipal de Urgență din Timișoara, a fost prins în flagrant în timp ce primea 300 de lei de la un pacient.

Aceasta nu este, însă, singura situație de acest gen.


Anchetatorii de la DGA, în baza unui mandat eliberat de un judecător pentru drepturi și libertăți, au instalat camere de supraveghere în biroul medicului. În ultimele două luni au fost documentate 25 de fapte de luare de mită. Sumele pretinse și primite de la pacienți fiind cuprinse între 100 și 2.000 de lei.

În declarația de avere completată în iunie 2021 pentru Spitalul Municipal, Octavian Mazilu avea trecute, la rubrica „venit anual încasat”, aproape 105.000 lei de la Universitatea de Medicină și Farmacie, alături de peste 160.000 de lei pentru postul de șef clinică la unitatea medicală, ceea ce înseamnă un venit lunar de peste 22.000 de lei doar din salarii.

Tribunalul Timiș a decis astăzi arestarea preventivă pe 30 de zile a doctorului Mazilu. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Timișoara.

3 COMENTARII

  1. Sincer, nu ii pot tine partea indiferent de salariul avut, mai ales de vreo câțiva ani de când au fost mult mărite. Dar, si aici e un mare DAR: avem o gramada de scursuri ale societății, denumite interlopi, care postează mașini haine telefoane maneliști o viata mult prea buna pentru un om! Ei sunt de fapt camatari proxeneti traficanti de țigări droguri etc. Pai pentru aia nu exista Fisc, procurori, milițieni, servicii??? Pentru abuzul in serviciu al primarilor si ql unor functionari, ca majoritatea nu își pot justifica averea? Mamele si tatii lor, copii nepoti? Ca toti primesc pe numele lor din agoniseala conducătorilor de orașe. Pe astia cand domnilor care trebuie sa va faceți datoria? Primari de comune din Timis cu vile pe lângă Timisoara, cu case în străinătate, cu apartamente si mașini si zeci de perechi de fini… Aloo dna, diicot, dos si altii, dormim? Dacă e vinovat acest medic trebuie sa plătească. Dar toti primarii îmbogățiți din furturile de terenuri si afacerile imobiliare, din lucrările supraevaluate si spagi.. pe când domnilor? Pe când curtea de conturi le veridica mașinile de serviciu ale primăriilor folosite dupa bunul plac?

  2. doctorilor….aia 90% care faceti la fel…cum de nu sariti sa l aparati ca poate au pus camere in birou nelegal sau cine stie ce va MAI vine in minte…nu la mai saturat SATANA de bani…facetii MEDIA DE SPAGI…2 luni =25 cam 300 de SPAGI pe an…sa punem doar 10 ani de cariera ,deci ajungem la 3000(mii) facand si media banilor ajungem la sume astronomice (din SPAGI)

    BRAVO…tot inainte (ca RUSII)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.