Ioan Mera, final de carieră sportivă, start în cea de conducător. Ce...

Ioan Mera, final de carieră sportivă, start în cea de conducător. Ce funcţie a preluat la Politehnica

0
DISTRIBUIȚI
Cristian Romoniţă (vicepereşedinte CA şi Ioan Mera) Foto: sspolitehnica.ro

Politehnica Timişoara are un nou director sportiv în persoana celui care a purtat banderola de căpitan al echipei. Ioan Mera îşi pune ghetele în cui cu această ocazie, după o carieră petrecută în bună măsură pe Bega.

Mera (35 de ani) vine pe un post care a activat un conducător care nu a fost bine primit de suporterii alb-violeţi încă de la sosire, Călin Rosenblum, acum fost director la Politehnica după ce a ocupat acelaşi post şi la ACS Poli.

„Pe această cale dorim să ne exprimăm recunoştinţa pentru întreaga sa activitate în tricoul alb-violet, pentru modul în care a apărat, la propriu şi la figurat, blazonul Politehnicii şi îi dorim totodată mult succes în noua postură, din care suntem convinşi că ne va ajuta foarte mult”, a scris clubul timişorean la anunţul legat de Mera.

„E o postură nouă, o să fie ceva total diferit de ceea ce am făcut până acum. Adică activitatea de jucător de fotbal. Şi sunt convins că sunt capabil să mă descurc şi sunt capabil să ajut echipa să-şi îndeplinească obiectivele. A fost o decizie foarte grea să mă las de fotbal, trebuia să iau decizia destul de repede.


La Poli tot timpul deciziile trebuie luate astfel. M-am gândit la acest aspect, să devin director sportiv, acum propunerea a fost oarecum pe neaşteptate. M-am gândit destul de bine şi am luat o decizie, bună, cred eu. Pentru că Poli e sufletul meu şi nu puteam să plec de aici şi apoi să am un regret că nu am făcut pasul acesta acum. Pentru mine Poli e a doua familie şi nu pot să refuz aşa ceva”, a declarat Ioan Mera.

„O să învăţ pas cu pas, mie îmi place să fiu apropiat de jucători, să ajut jucătorii. Ştiu ce nevoi au. Asta îmi doresc, să fiu aproape de echipă şi să aibă jucătorii încredere în mine – cu orice problemă să apeleze la mine. O să am şi eu o părere în privinţa transferurilor, dar, normal că Bogdan (Andone) va avea decizia finală. Îmi doresc să mă implic şi eu, pentru că, bineînţeles, cunosc jucătorii de Liga 2 foarte bine, am jucat împotriva lor, îi cunosc cam pe toţi”, a mai spus cel care e de acum înainte fostul fundaş al bănăţenilor.

Originar din Reghin, Ioan Mera s-a născut pe 5 ianuarie 1987 şi a început fotbalul la ASA Tg. Mureş şi apoi a fost transferat la juniorii lui FC Politehnica Timişoara, club pentru care avea să evolueze şi la seniori, inclusiv în nouă partide din cupele europene. Are inclusiv o promovare la activ (2011-12) cu echipa patronată de Marian Iancu. A rămas în memoria fanilor bănăţeni ca „Eroul de la Amsterdam”, după ce l-a blocat pe Suarez într-un 0-0 cu Ajax. A mai fost în cariera sa jucătorul lui CFR Timişoara, FCM Reşiţa, CS Buftea, Gloria Buzău, Unirea Urziceni, Alania Vladikavkaz (Rusia), Săgeata Năvodari, ACS Poli, Rapid şi FK Taraz (Kazahstan). Din ianuarie 2017 s-a alăturat clubului susţinut şi financiar de fanii viola. Perioadă în care a evoluat în campionatul Ligii 2 în nu mai puţin de 137 de jocuri, înscriind totodată 16 goluri, multe dintre ele reuşite foarte importante. A fost totodată căpitanul alb-violeţilor în aceşti ultimi ani.

Alb-violeţii se reunesc mâine, de la ora 18, pentru pregătirea viitoare stagiuni, care va fi 99% tot în Liga 2 prin problemele altor cluburi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.