La doar 17 ani, David Popovici e campion mondial de seniori la...

La doar 17 ani, David Popovici e campion mondial de seniori la 200 metri liber. L-a depășit în finală pe campionul olimpic

0
DISTRIBUIȚI

Rezultat de excepție pentru natația românească prin tânărul înotător David Popovici, care a devenit luni seara campion mondial la doar 17 ani, în proba de 200 metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, desfășurate la Duna Arena, între 18 și 26 iunie.

Popovici a încheiat finala cu un timp de 1 minut, 43 de secunde și 21 de sutimi, ceea ce reprezintă un nou record mondial pentru un junior, pentru această probă.


De altfel, înotătorul român a stabilit un nou record mondial de juniori și în semifinală.

Popovici i-a învins categoric în finală, cu aproape o lungime de corp, pe campionul olimpic în exercițiu, britanicul Tom Dean, care a terminat cursa de luni pe locul 3, dar și pe campionul mondial la 400 metri liber, australianul Elijah Winnington, care a terminat abia pe locul 8.

Românul a făcut o cursă tactică de bine gândită, întorcând al doilea și la 50 de metri și la 100, după Tom Dean, însă în a doua parte a probei, a accelerat și deja la 150 de metri a întors primul, pentru ca pe ultima lungime de bazin să se desprindă și să câștige incontestabil medalia de aur.

Pe locul 2 s-a clasat coreanul Sunwoo Hwang, 19 ani, la o distanță considerabilă, de 1,26 secunde față de Popovici.

După ce a devenit campion mondial, Popovici a declarat la marginea bazinului: „Ceea ce m-a motivat au fost oamenii de acasă care mă iubesc și m-au urmărit azi. Sunt foarte obosit, dar treaba nu e încă terminată, mai am și cursa de 100 metri. Sunt fericit, a fost o cursă bună, un bazin rapid”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.