Lucrarea monumentală realizată de un artist timișorean, inaugurată în Franța

Lucrarea monumentală realizată de un artist timișorean, inaugurată în Franța

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-120477445">

O lucrare monumentală a artistului timișorean Cristian Sida a fost inaugurată în Franța, la Aubusson.

Lucrarea „Aubusson vu par Cristian Sida” a fost inaugurată cu ocazia sărbătorii muzicii în localitatea Aubusson. Aceasta a fost realizată în anii 2021 și 2022 de către artistul vizual Cristian Sida.

Potrivit artistului, lucrarea, care măsoară 70 de metri pătrați reprezintă „un colaj de referințe culturale și geografice subiective”, transpuse pe pânză cu acril, spray, marker, vernis.

„Facultatea de Arte si Design din Timișoara are legături vechi și solide cu primăriile din Mericourt și Aubusson, care au început printr-o serie de rezidențe artistice și care, ulterior, au fost urmate de participarea studenților de la secția Tapiserie, în anul 2016, la o rezidență de creație, ocazie cu care studentele noastre au avut ocazia să viziteze La Cité Internationale de la Tapisserie, centrul mondial al tapiseriei, localitatea din regiunea Limousin fiind inscrisa în Patrimoniul UNESCO”, a declarat Cristian Sida.

Inaugurarea lucrării murale a lui Cristian Sida se înscrie în seria evenimentelor culturale ale Universității de Vest din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.