Război în Ucraina, ziua 108. Kievul cere mai multe arme UPDATE Zelenski:...

Război în Ucraina, ziua 108. Kievul cere mai multe arme UPDATE Zelenski: Oprirea invaziei rusești este crucială pentru întreaga lume

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-782214184">

UPDATE Oprirea invaziei rusești este crucială pentru întreaga lume, a spus președintele ucrainean Volodimir Zelenski, printr-o legătură video la o reuniune asiatică.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus, la dialogul Shangri-La din Singapore, că rezultatul războiului din țara sa nu afectează doar Ucraina, ci și viitorul ordinii internaționale. Ucraina încearcă să îi alunge pe ruși din zonele pe care le controlează de la începutul războiului și se apără împotriva atacurilor rusești feroce în estul țării, în special în jurul orașului Severodonețk.

Luând act de sprijinul acordat până acum de Occident și de aliații săi asiatici, Zelenski a declarat că este crucial ca națiunile care trimit ajutor să nu se lase mai prejos, potrivit Reuters. „Sunt recunoscător pentru sprijinul dumneavoastră… dar acest sprijin nu este doar pentru Ucraina, ci și pentru dumneavoastră”, a spus el. „Pe câmpurile de luptă din Ucraina se decid viitoarele reguli ale acestei lumi, alături de limitele posibilului”.

El a menționat că Rusia blochează porturile din Marea Neagră și Marea Azov, ținând exporturile de alimente ucrainene departe de piața mondială. Acest lucru îi afectează nu doar pe ucraineni, ci întreaga lume, a spus el. „Dacă (…) din cauza blocajelor rusești nu vom putea exporta produsele noastre alimentare, lumea se va confrunta cu o criză alimentară acută și severă și cu foamete în multe țări din Asia și Africa”, a spus președintele Ucrainei.

Zelenski a legat în mod direct acțiunile Rusiei de creșterea prețurilor la produsele de bază, spunând că a blocat mai întâi energia pentru a face ca prețurile să crească, iar acum face același lucru cu alimentele. Zelenski a adăugat că armata sa nu are ambiția de a se deplasa pe teritoriul rusesc: „Vă rog să vă amintiți că războiul se desfășoară pe teritoriul nostru. Oamenii din Ucraina mor. … Nu vrem să mergem pe teritoriul rusesc”.

Ambasadorul Ucrainei la Singapore, Katerina Zelenko, a insistat asupra urgenței unui ajutor suplimentar. „Înțelegem că va dura ceva timp, dar timp este ceea ce nu avem”, a spus ea.

Ucraina a cerut mai mult ajutor din partea Occidentului, solicitând livrări mai rapide de arme pentru a ține la distanță forțele rusești mai bine înarmate și sprijin umanitar pentru combaterea bolilor mortale.

În Severodonețk, micul oraș care a devenit centrul avansului Rusiei în estul Ucrainei și unul dintre cele mai sângeroase puncte fierbinți ale unui război intrat în cea de-a patra lună, au fost raportate noi lupte grele, potrivit Reuters.

În sud, primarul din Mariupol – redus la ruine de un asediu rusesc – a declarat că sistemele de salubritate sunt distruse, iar cadavrele putrezesc pe străzi.

„Există o epidemie de dizenterie și holeră … Războiul care a luat peste 20.000 de locuitori … din păcate, cu aceste focare de infecție, va mai face mii de victime în Mariupol”, a declarat el la televiziunea națională.

El a făcut apel la Națiunile Unite și la Comitetul Internațional al Crucii Roșii să lucreze la stabilirea unui coridor umanitar pentru a permite locuitorilor rămași să părăsească orașul, care se află în prezent sub control rusesc.

Într-un bilanț al impactului mai larg al războiului, agenția ONU pentru alimentație a declarat că reducerea exporturilor de grâu și a altor produse alimentare din Ucraina și Rusia ar putea provoca foamete cronică pentru încă 19 milioane de persoane la nivel global în următorul an.

Președintele Volodimir Zelenski a cerut ca Ucraina să fie încorporată ca parte a Occidentului, cu garanții obligatorii pentru protecția sa.

Solicitând UE să accepte Ucraina ca țară candidată la aderare, el a declarat în cadrul unei conferințe la Copenhaga prin videoconferință: „Uniunea Europeană poate face un pas istoric care va dovedi că vorbele despre apartenența poporului ucrainean la familia europeană nu sunt doar vorbe”.

Războiul din est, unde Rusia își concentrează atenția, este acum în principal o bătălie de artilerie în care Kievul este grav depășit, spun oficialii ucraineni.

Asta înseamnă că valul evenimentelor ar putea fi schimbat doar dacă Occidentul își îndeplinește promisiunile de a trimite mai mult și mai bun armament, inclusiv sisteme de rachete, pe care Washingtonul și alții le-au promis.

1 COMENTARIU

  1. Na??? Pai cum?? Pana acum știam din presa ca ucrainienii omoară zilnic câte 16 generali rusi iar fiecare echipaj de cate 5 soldați ucrainieni anihilează fiecare câte 8 batalioane rusești??? Si-au pierdut îndemânarea bravii soldați ucrainieni sau începeți și voi-cei din media sa scrieți știri adevărate???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.