Război în Ucraina, ziua 123. Explozii într-un cartier central al Kievului UPDATE...

Război în Ucraina, ziua 123. Explozii într-un cartier central al Kievului UPDATE Cel puţin 339 de copii au fost ucişi şi peste 600 răniţi de la începutul războiului

0
DISTRIBUIȚI

UPDATE Cel puţin 339 de copii au fost ucişi şi peste 600 răniţi de la începutul războiului din Ucraina, a anunțat duminică Procuratura Generală.

Războiul din Rusia a rănit cel puțin 613 copii din 24 februarie, scrie Kyiv Independent.

Potrivit Procuraturii Generale, 339 de copii au fost uciși până pe 26 iunie.

Este de așteptat ca cifrele să fie mai mari, deoarece nu includ victimele din zonele în care ostilitățile sunt în curs de desfășurare și din zonele ocupate de Rusia, au declarat procurorii.

Agresiunea militară a început pe 24 februarie, Rusia susţinând că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a Ucrainei.

Mai multe explozii au avut loc duminică dimineața în cartierul istoric Shevchenkivskiy din capitala ucraineană Kiev, a declarat primarul orașului, Vitali Klitschko, pe Telegram.

Nu există, deocamdată, informații legate de eventuale victime, anunță Reuters.

„Echipaje de ambulanță și salvatori trimiși la fața locului.


Locuitorii sunt salvați și evacuați din două clădiri. Informații mai detaliate – mai târziu”, a spus Klitschko.

Cartierul istoric, unul dintre cele mai importante din Kiev, găzduiește un grup de universități, restaurante și galerii de artă.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, dar a renunțat la un avans rapid asupra Kievului în fața unei rezistențe acerbe susținute de armele occidentale.

De atunci, Moscova și împuterniciții săi s-au concentrat asupra sudului și a Donbasului, un teritoriu estic format din Luhansk și vecinul său Donețk, desfășurând o artilerie copleșitoare în unele dintre cele mai grele lupte terestre din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.