Weekend-ul rugilor lângă Timișoara. Ce artiști vor urca pe scenă la Ghiroda...

Weekend-ul rugilor lângă Timișoara. Ce artiști vor urca pe scenă la Ghiroda și Dumbrăvița

0
DISTRIBUIȚI

La sfârșitul acestei săptămâni va avea loc Ruga de la Ghiroda, cu susținerea Parohiei Ortodoxe Române Ghiroda și în colaborare cu Asociația Pro Datina. Timp de trei zile, între 11 și 13 iunie, spectatorii vor putea urmări reprezentații de muzică și dans interpretate de artiști de renume care vor urca pe scena din curtea Căminului Cultural. Slujba religioasă de deschidere a Hramului Bisericii va avea loc duminică, începând cu ora 12:00, la Biserica Ortodoxă din Ghiroda.

Printre artiștii care vor urca pe scenă se regăsesc Dan Necșa, Georgiana Necșa, Ciprian Pop, Olivera Petcov & Friends, Teo Catarov & Band, Ramona și Petrică Vița cu formația VIP Music, Gheorghe Călțun Brancu și formația, Carmen Popovici, Milos Pavlovic Kika & Orkestar Skorpioni, Carmen Birulescu, Georgiana Vița și formația Timișul, formația Pro Datina. Ansamblul „Cununa Timișului” și Ansamblul Folcloric „Datina” sunt cele două ansamble de dans care vor încânta cu coregrafiile lor.

„Distracția va fi în toi și pentru cei mici.


Sâmbătă, Gașca Țonțonel și Miracolul Magiei va susține un spectacol plin de energie dedicat copiilor. De asemenea, sunt pregătite activități pe Arena Emilian Pavel, unde vor găsi amenajată o zonă de joacă doar pentru ei. Parcul de distracții «Luna parc» va fi de asemenea prezent pe toată durata evenimentului și va aduce jocuri pentru copii și adulți de toate vârstele”, spune comunicatul Primăriei Ghiroda.

Tot sâmbătă, începând cu ora 15:00, AIM School va deschide un parc muzical în curtea grădiniței Ghiroda, unde toți cei interesați vor putea descoperi tainele instrumentelor muzicale. Prima zi de rugă se va încheia la ora 00:00 cu un spectacol deosebit de flăcări.

În zilele de 12 și 13 iunie, timișenii sunt așteptați la Ruga Dumbrăvița, cu invitați de seamă, mâncare bună și poftă de joc. Evenimentul este organizat de Primăria Dumbrăvița, Consiliul Local și Dumbrăvița TV cu ocazia sărbătorii Rusaliilor. Pe scena din Parcul Central vor urca artiști cunoscuți de muzică populară și nu numai. Duminică, de la ora 18:00 evoluează pe scenă: Carmen Popovici Dumbravă, Mariana Șușca, Toni Bagiu, Alex de la Orăștie, Marius Cîrnu și Ionița Ienea.

Luni, 13 iunie, în cea de-a doua zi de sărbătoare, are loc și Festivalul Tocăniței, între orele 10:00 – 17:30, eveniment reluat după doi ani de întrerupere din cauza pandemiei. Dumbrăvițenii încing ceaunele într-o întrecere deja tradițională pentru desemnarea celei mai bune tocănițe la ceaun. Participarea concurenților este gratuită, se gătește exclusiv pentru degustări, porțiile de tocăniță nu se vând. În afara porțiilor pentru juriu, tocănița se degustă cu prietenii sau se oferă publicului, gratuit.

De la ora 18:00, pe scenă va urca Ramona Vița. Organizatorii asigură premiile și voia bună, iar mâncarea va fi disponibilă la comercianți: grătare, dulciuri, băuturi și altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.