De ce să alegeți un colțar pentru sufrageria dumneavoastră?

De ce să alegeți un colțar pentru sufrageria dumneavoastră?

0
DISTRIBUIȚI

Este timpul să vă schimbați canapeaua? Ezitați între o canapea fixă și o canapea de colț, așa numitul colțar? Alegerea canapelei pentru această piesă centrală a sufrageriei nu este una banală și doriți ca aceasta să vă satisfacă cu adevărat nevoile. Pentru a vă ajuta, iată care sunt avantajele alegerii unei canapele de colț, în opinia noastră.

Colțarul, între confort și convivialitate

Dacă aveți o familie numeroasă și/sau vă place să vă distrați, colțarul este probabil cea mai potrivită opțiune de ședere. Cu forma sa în L, invită la convivialitate și oferă mai multe locuri pe scaune decât două canapele. Pentru o seară de televiziune în familie sau un aperitiv cu prietenii, toată lumea va găsi un loc fără să fie prea înghesuită. Dacă este necesar, puteți adăuga întotdeauna unul sau două scăunele suplimentare în colțul care rămâne liber.  În centru, așezați o măsuță de cafea sau mai multe măsuțe și veți avea cu siguranță o zonă de ședere foarte confortabilă.

În ceea ce privește confortul, colțarul este ideal dacă doriți să vă întindeți pentru a citi sau a viziona un film. Este cea mai bună alegere, dacă ceea ce căutați este odihnă și relaxare. În funcție de model, tetierele sunt reglabile, cotierele sunt mai mult sau mai puțin late, iar scaunele sunt mai mult sau mai puțin adânci. Și ca să nu faceți pe nimeni gelos, puteți alege chiar și unul sau două locuri în varianta de relaxare! Cu toate astea, nu veți mai vrea să vă ridicați din nou.

Colțarul, ideal pentru optimizarea spațiului

Datorită unghiului său, acest tip de canapea vă permite să aranjați o cameră prin delimitarea spațiilor.


Dacă aveți o cameră de zi mare și doriți să creați o zonă de relaxare „confortabilă” fără a o împărți, colțarul este exact ceea ce vă trebuie. Cu o masă cu piedestal, o lampă și câteva plante, puteți îmbunătăți acest spațiu mai intim și îl puteți separa de zona de luat masa. Dacă aveți o cameră mare, vă recomandăm să nu vă lipiți colțarul de pereți. Păstrând spațiu de mișcare, veți lăsa camera să respire!

Colțare extensibile – oferte

Canapeaua de colț este, de asemenea, o modalitate excelentă de a economisi spațiu. De la 3 la 8 locuri, acestea oferă în medie 5 locuri, la fel ca și două canapele cu 3 și 2 locuri sau o canapea cu 3 locuri și două fotolii. Astfel, nu este nevoie să înmulțiți scaunele, iar camera dvs. pare mai spațioasă. Un adevărat atu pentru cei cărora le plac spațiile aerisite.

Colțarul, o canapea pentru toate gusturile

Din țesătură, piele sau microfibră, colțarul există în toate stilurile de decorare. Există picioare subțiri care le fac aerisite și picioare aproape invizibile care le fac mai impunătoare. Unele modele sunt extensibile și oferă un pat suplimentar de mari dimensiuni.

În stânga sau în dreapta, colțurile pot fi fixe sau detașabile. Unele colțare sunt complet modulare, cu scaune și scăunele care pot fi asamblate în voie. Dacă vă place să vă schimbați regulat aspectul camerei, vă puteți lăsa imaginația să zburde! În funcție de utilizare, verificați dacă elementele care compun colțarul se potrivesc sau nu.

Acum știți ce poate face o canapea de colț pentru dvs. Înainte de a face alegerea, vă sfătuim să luați dimensiunile camerei dvs. și să vă gândiți la amenajarea acesteia, în special pentru a alege unghiul potrivit!

Dezavantajele colțarului

Primul dezavantaj al colțarului? Acesta este adesea conceput pentru o anumită cameră. Colțarul nu se descurcă bine cu mutările, ar trebui să fie considerată ca un fel de scaun mai mult sau mai puțin făcut pe măsură. Cu excepția, bineînțeles, a cazului în care optați pentru o canapea modulară care poate fi asamblată în funcție de dorințele dumneavoastră.

Un alt dezavantaj este că un colțar tinde să ocupe spațiu. Este o piesă de mobilier impunătoare și este indicat să se aleagă forma dorită, dar și randamentul acesteia. Măsurați-vă camera pentru a nu risca o eroare de gust. În unghiul din dreapta sau din stânga, riscați să nu aveți suficiente locuri dacă sunteți numeroși, deoarece colțul este un loc pierdut. Evitați-l în camerele de zi mici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.