Canicula cuprinde toată țara. Ce temperaturi se anunță în Banat până la...

Canicula cuprinde toată țara. Ce temperaturi se anunță în Banat până la finele lunii

0
DISTRIBUIȚI

Canicula va cuprinde întreaga ţară pe parcursul următoarelor două săptămâni, cu valori termice maxime ce vor ajunge uşor la 38 de grade Celsius, în timp ce ploile vor fi foarte rare şi se vor semnala doar pe arii restrânse, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), citată de Agerpres, valabilă pentru intervalul 18-31 iulie.

În Banat, intervalul va debuta cu valori termice apropiate de cele climatologic specifice, respectiv maxime în general de 28-30 de grade şi minime de 12-14 grade.


Din 20 iulie, vremea se va încălzi semnificativ, iar pentru perioada 21-24 iulie este estimată o intensificare a valului de căldură şi accentuarea disconfortului termic, cu maxime termice ce vor tinde spre o medie de 37-38 de grade. Pentru ultima săptămână a lunii iulie sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 34-36 de grade. Media temperaturilor minime în această perioadă va fi de 17-19 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile după 24 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.