Cocaină din Columbia, ascunsă în 24 de tone de pământ. Până la...

Cocaină din Columbia, ascunsă în 24 de tone de pământ. Până la cine duc firele operațiunii antidrog de la Arad

0
DISTRIBUIȚI

Ofiţerii antidrog din România au făcut o descoperire demnă de orice record, la Arad, unde cocaina a fost amestecată cu pământ de flori.

Anchetatorii încearcă acum să afle ce cantitate de stupefiante era ascunsă în cele 24 de tone de pământ, informează observatornews.ro.

Toată marfa a fost confiscată, dar poliţiştii au avut nevoie de un camion şi un motostivuitor ca să o ridice.

Cocaina a fost produsă în Columbia.


Tot acolo traficanţii au amestecat-o cu pământ, au ambalat-o pentru a o trimite către cluburile din toată Europa. Apoi, încărcătura, peste 20 de tone, a fost urcată într-un vapor de marfă.

Drogurile au plutit aproape o lună prin Marea Caraibelor şi Oceanul Atlantic şi, după o escală în Maroc, au intrat în Marea Neagră. În a doua parte a lunii fenruarie au ajuns în Portul Constanţa. De aici, containerul a fost transportat pe platforma unui tir până la Arad. A fost descărcată în curtea unui magazin care vinde vase ceramice aduse din Tunisia, mai arată sursa citată.

În urma a cinci percheziţii, mai multe persoane au ajuns în faţa anchetatorilor pentru explicaţii. Liderul grupării este un bărbat de 34 de ani din Arad. A fost prins săptămâna trecută în apropiere de Oradea, când încerca să vândă unui ofiţer sub acoperire 100 de grame de cocaină. La el acasă şi la alţi doi parteneri de afaceri, poliţiştii au găsit peste 30 de kilograme de droguri.

Cel mai probabil, spun anchetatorii, drogurile aparţin cartelului Otoniel, al cărui lider, Dario Antonio Usuga, a fost arestat la sfârşitul anului trecut. Arestarea lui a declanşat un război între traficanţi şi armata columbiană, care s-a lăsat cu sute de victime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.