Egiptul așteaptă peste 7 milioane de turiști în acest an. De ce...

Egiptul așteaptă peste 7 milioane de turiști în acest an. De ce este această țară atât de vizitată

0
DISTRIBUIȚI

Egipt rămâne una dintre cele mai vizitate țări, fiind una dintre destinațiile preferate în ultima perioadă de tot mai mulți români. Iar autoritățile din această țară anticipează că numărul turiștilor va crește în această perioadă.

Said Al-Batouty, consilier economic al acestei țări și membru al Comisiei Economice ONU pentru Europa, a estimat că în Egipt vor ajunge în 2022 peste 7 milioane de turiști. Numărul acestora va fi într-o creștere considerabilă, în comparație cu cei 4.5 milioane pe care țara i-a avut în 2021.

Potrivit spuselor lui Al-Batouty, veniturile pe care Egiptul le va obține din turism în 2022 vor fi de aproximativ 7.2 miliarde de dolari. Egiptenii mizează pe faptul că în 2022 au fost inaugurate proiecte majore precum Marele Muzeu Egiptean, Palatul Mohamed Ali Pașa din Shubra, Muzeul Capitalelor din Orașul Artelor și Culturii, dar și multe altele.

În stațiunile de la Marea Roșie turismul rămâne foarte popular, în timp ce excursiile din Cairo, Aswan, Luxor și croazierele pe Nil sunt și ele la mare căutare în ultima perioadă. Turismul este unul dintre sectoarele cheie din Egipt, iar autoritățile estimează că veniturile vor ajunge până în 2025 la 19.2 miliarde de dolari pe an, în creștere cu 88.2% față de anul 2020.

De ce este Egiptul o destinație atât de populară

Egipt este o destinație care reușește să fie o combinație ideală atât pentru cei pasionați de istorie cât și pentru cei cărora le place marea.


Această țară are o istorie bogată, mulți oameni fiind de părere că este leagănul civilizației. În Egipt vei putea vizita obiective turistice ce datează de mii de ani, precum Piramidele din Giza, poate cel mai faimos loc al țării. Valea Regilor este faimoasă datorită mormintelor faraonilor și templului lui Hatshepsut. De asemenea, Luxor este un alt loc încărcat de istorie.

Faptul că istoria Egiptului este atât de cunoscută și populară este evidențiat de faptul că despre această țară s-au făcut zeci de filme, s-au scris sute sau chiar mii de cărți și au apărut inclusiv jocuri de casino precum Book of Ra deluxe, care este unul dintre cele mai populare sloturi din ultimul deceniu. Deși are o vechime de 14 ani, jocul celor de la Novomatic se bucură de o popularitate ridicată și reprezintă o incursiune în istoria țării, din moment ce simbolurile sunt inspirate din vechi scrieri egiptene. Iar o incursiune în istoria țării se poate face și prin intermediul unor filme de succes precum Cleopatra, Zeii Egiptului sau Mumia. Moarte pe Nil de Agatha Christie ori Războinicii Nilului sunt două dintre cele mai cunoscute cărți care au legătură cu această țară.

Dincolo de istoria țării, la popularitatea turismului contribuie și faptul că temperaturile sunt bune pe toată durata anului. Fiind o destinație în care se ajunge destul de ușor din Europa, mulți oameni aleg să meargă în special în toamna sau iarna. Temperaturile trec constant de 20 de grade iarna, iar primăvara se poate face și plajă în anumite momente. Iar prețurile pentru o vacanță în Egipt nu sunt foarte mari. Din marile orașe ale României se zboară direct către Egipt, atât prin curse de linie cât și prin chartere. Prețurile pentru cazare sunt accesibile tuturor, iar cele de la restaurant sunt mult sub media europeană. Spre exemplu, o masă la un restaurant ieftin costă echivalentul a 20 lei. Iar la restaurantele medii prețurile nu sunt cu mult mai mari, deoarece poți mânca fără probleme cu echivalentul a 60 de lei. Așadar, este o destinație potrivită și celor care călătoresc cu buget redus, dar și celor care își doresc să meargă în resorturi de lux precum cele din Hurghada.