Evadare uriașă în Nigeria. Aproape 900 de deținuți au fugit din închisoare

Evadare uriașă în Nigeria. Aproape 900 de deținuți au fugit din închisoare

0
DISTRIBUIȚI

Aproape 900 de deținuți au evadat dintr-o închisoare din capitala Nigeriei, Abuja, după un atac atribuit Boko Haram. Patru deținuți au murit și alți 16 au fost răniți.

Închisoarea ar fi fost atacată, în noaptea de marți spre miercuri, de militanții islamiști Boko Haram, a declarat un oficial al Ministerului de Interne, conform Reuters.

Raidul, precum și o busculadă separată asupra unui convoi al președintelui nigerian Muhammadu Buhari – care nu era prezent – care se îndrepta spre orașul său natal din statul nordic Katsina, evidențiază provocările de securitate din Nigeria, în special în regiunile nordice, unde insurgenții înarmați și bandele sunt numeroase.

Shuaib Belgore, secretar permanent la Ministerul de Interne, a declarat jurnaliștilor în fața închisorii din Abuja – care are 900 de deținuți – că un ofițer de securitate a fost ucis în timpul atacului și alți trei au fost răniți.

El a spus că presupușii atacatori Boko Haram au venit după membrii care erau deținuți în închisoare.

În total, 879 de deținuți au fugit, a precizat serviciul penitenciar într-un comunicat.


443 sunt încă în libertate, iar restul au fost prinși.

Penitenciarul a precizat că 4 deținuți au murit și alți 16 au fost răniți.

În afara închisorii, rămășițele carbonizate ale mai multor vehicule găurite de gloanțe au fost văzute miercuri dimineață, atestând luptele armate din apropiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.