Fragmente din istoria Timișoarei, ilustrate prin dans într-o serie de spectacole speciale

Fragmente din istoria Timișoarei, ilustrate prin dans într-o serie de spectacole speciale

0
DISTRIBUIȚI

Compania timișoreană Magnum Dance a lansat un proiect cultural intitulat „Spotlighting Timisoaraʹs Heritage through Dance”, care dorește să pună în evidență patrimoniul cultural din cele patru cartiere istorice ale orașului – Iosefin, Cetate, Fabric și Elisabetin – prin spectacole care spun povestea câte unui personaj interesant care a trăit în cartierul respectiv.

În cursul săptămânii viitoare va avea loc primul spectacol de teatru-dans intitulat „Lumea Valeriei”, inspirat din expoziția „Cartierul Iosefin și Valeria dr.


Pintea. Un  roman într-o expoziție”, organizată în urmă cu trei ani de Muzeul Național al Banatului și Universitatea Politehnica Timișoara, din seria „Patrimoniul sub reflectoare Timișoara”. Spectacolul, susținut de dansatorii companiei Magnum Dance, va prezenta o scenetă cu momente din viața de zi cu zi a Valeriei Pintea, soția unui medic timișorean – de unde și titulatura Valeria dr. Pintea, după uzanțele primei jumătăți a secolului trecut. După ce soțul ei s-a stins din viață, Valeria Pintea s-a mutat în cartierul Iosefin, unde vremurile au obligat-o să ducă  o viață mai modestă, dar a luat câteva fete în gazdă și s-a ocupat îndeaproape să ofere acestora o educație aleasă și să le familiarizeze cu lumea culturală a orașului.

Spectacolul va avea loc în 21 iulie, de la ora 21:00, la Podul de Fier din cartierul Iosefin cu utilizarea tehnologiei digitale și elemente de AR, iar cele care vor ilustra povești din celelalte cartiere istorice ale orașului vor fi programate în lunile viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.