Locuri emblematice din vechea Timișoara, într-o expoziție multimedia

Locuri emblematice din vechea Timișoara, într-o expoziție multimedia

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Național al Banatului și Universitatea Politehnica Timișoara vernisează marți, 5 iulie, de la ora 19:00, expoziția „Patrimoniul sub reflectoare – Timișoara: cartierul Cetate – O lume în oglindă”.

Evenimentul va avea loc în mansarda B2 a bastionului Theresia și în diferite locuri din cartierul Cetate, dar va fi transmis și prin platformele Zoom, Facebook și YouTube. Pe lângă expoziția de la bastion, va fi prezentată o expoziție stradală cu 18 locuri emblematice din Cetate, dar și aplicațiile web, mobile și de realitate augmentată, prin care timișorenii, și nu numai, pot descoperi atât povestea clădirilor și monumentelor din Timișoara, cu date și informații de patrimoniu cultural și istoric mapate geografic, fotografii și filme, cu recunoașterea clădirilor prin realitate augmentată (cu informații și poze vechi suprapuse) sau fragmente de poezie și literatură, căci posibilitățile oferite de lumea digitală permit descoperirea culturii și patrimoniului orașului prin mijloace captivante, cu ajutorul cărora poate fi retrăită viața cartierului.


Povestea familiei Mühle, învăluită în parfum de trandafiri, este un crâmpei din istoria acestuia.

Va fi pusă sub reflector literatura și poezia care celebrează Timișoara și o ilustrare alegorică prin care este valorificat mitul urban de oraș aș trandafirilor. Selecția de texte literare culese de prof. univ. dr. Smaranda Vultur și de asist. univ. dr. Roxana Rogobete, amintirile din istoria orală timișoreană valorificate de Grupul de Istorie Orală și Antropologie Culturală sunt îmbinate cu poeziile originale, create pentru Patrimoniul sub Reflectoare Timișoara, de către cunoscutul poet timișorean Robert Șerban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.