Ripensia Timişoara s-a impus în testul cu CSC Dumbrăviţa. Roş-galbenii au început...

Ripensia Timişoara s-a impus în testul cu CSC Dumbrăviţa. Roş-galbenii au început tare pe „Dan Păltinişanu”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: ripensiatimisoara.ro

Ripensia Timişoara s-a impus azi în testul cu noua colegă de eşalon din judeţ – CSC Dumbrăviţa – scor 4-2, într-un test disputat cu porţile închise pe arena „Dan Păltinişanu”.

Alb-verzii s-au descurcat mai bine ca scor împotriva Unirii Dej, tot din Liga 2, scor 2-1. Pe „Marele oval” s-a jucat iarăşi fără public, se ştie că arena nu poate fi folosită pentru spectatori. „Ripi” a început „ca din puşcă” şi a avut 3-0 după zece minute. Mihai Ene a deschis scorul în minutul 2, după ce l-a driblat şi pe goalkeeperul Trifon. Apoi, tot după o contră s-a făcut 2-0. Cristian Gavra (min. 5) fiind de această dată marcator. „Sfertul” a fost şi mai scurt pentru formaţia cu nume de legendă, care avea 3-0 din minutul 10, grație reușitei lui Zoran Mitrov.

Dumbrăviţa nu a cedat însă lupat şi a redus din diferenţă prima dată în minutul 12, aşadar tot devreme, prin An. Olaru, chiar un ripensist cedat pe „Ştefan Dobay”. Dumbrăvița a preluat controlul și a mai ratat câteva situații, prin Pașcalău (23) și Simon (27). La pauză scorul a fost 3-2, căci în minutul 41 Petre Simon a marcat cu un șut superb, de la 16 metri, în vinclul de la colțul lung. Repriza secundă a fost mai echilibrată şi cu mai puţine ocazii. Chiar şi aşa, s-a mai înscris o dată, pentru ripensişti reuşind să marcheze din nou în teste tânărul Ioan Vermeşan (85), la pasa lui Mogoş.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu, A.


Sabău – T. Bodri, Olaru, Tănase, C. Toma, Ghinescu – Simon, Pașcalău. Au mai intrat după pauză: Bain, S. Sabău, Blicling, Curea, Grancea, Ungureanu, Tismonar, T. Bodri.
Neutilizați: Ciui, R. Mikloș – Ilan, Grigoriu, Amariei;
Accidentați: Paulevici, D. Popa

Ripensia (antrenor Iulian Muntean): Dobre (60, Toroc) – Zamfirescu, Țieranu (64, Rogac), Lalic (81, Butnărașu), Fridrich (64, A. Macrițchii) – Stoi, Călin (64, Vidrăsan) – Mihart (46, Mogoș), M. Ene (77, Stoica), Mitrov (46, Chera) – Gavra (70, Vermeșan). Ripensia are şi ea absenţe, câţiva jucători (Gladun, Morariu, Piftor şi Matiş) fiind cu UVT-ul la Jocurile Europene Universitare, unde dispută azi finala competiţiei, cu reprezentanta Ucrainei.

„Este bine că a fost o victorie, dar lucrurile se mişcă destul de greu. Meciul a fost decis de greşeli comise de ambele echipe. Sperăm să eliminăm erorile până la prima etapă”, a spus după joc Iulian Muntean, antrenorul roş-galbenilor.

„A fost o prestație bună, încurajatoare, exceptând primele zece minute, în care am fost debusolați. O pun pe seama stadionului, pentru că am jucat pe un teren de dimensiuni mari. Am avut nevoie de acest meci, pentru că multe echipe din Liga a II-a au stadioane cu suprafețe de joc mari. Ne-a prins foarte bine acest meci. Cred că am făcut un meci bun, dar avem aceleași probleme care persistă. Facem greșeli individuale în jumătatea noastră de teren. Sigur că nu le vom putea elimina cu totul, dar sunt sigur că vor fi din ce în ce mai puține (…) Eu spun că suntem în grafic cu pregătirea, cu prestațiile. Săptămâna trecută am fost foarte încărcați, dar deja începem să prindem un pic de culoare, un pic de prospețime. Deci, cred că suntem în grafic”, a declarat Cosmin Stan, „principalul” Dumbrăviţei.

Dumbrăviţa va mai disputa două amicale înainte de începerea „B”-ului: sâmbătă, 30 iulie, de la ora 10.00, în deplasare cu Avântul Periam, iar miercuri, 3 august, tot de la ora 10.00, un nou joc cu juniorii U19 ai UTA-ei, la Arad, pe stadionul „Motorul”.

Pentru Ripensia ultimul joc test înaintea startului campionatului va fi pe 30 iulie, de la ora 10.30, în deplasare la Pobeda Star Bîşnov (Dudeștii Vechi, L3).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.