Distincție internațională pentru graficianul timișorean Ovidiu Hrin

Distincție internațională pentru graficianul timișorean Ovidiu Hrin

0
DISTRIBUIȚI

Graficianul timișorean Ovidiu Hrin a fost răsplătit cu o nouă distincție internațională, care reprezintă prima noastră distincție câștigată la Red Dot Design Award – una dintre cele mai relevante și exigente competiții de design de pe glob.

„Anul acesta marchează în istoria studioului de design Synopsis™ prima noastră distincție câștigată la  Red Dot Design Award. Este prima participare a studioului nostru la acest concurs iar aceasta am făcut-o cu un proiect pe care l-am finalizat anul trecut:  eticheta și ambalajul pentru gama specială de Fetească Neagră a cramei Valeaeden din zona Tirolului. M-a bucurat și mai mult vestea după ce am parcurs scrisoarea de felicitare din partea președintelui și după ce am digerat și PR information-ul primit din partea managementului Red Dot Design Award în care am fost anunțat că anual participă aproximativ 20,000 de proiecte în această competiție… But hey, no pressure, right? Nu știu cum să-mi exprim mai coerent sentimentul care mă cuprinde în momentul de față (acest mix de onoare, bucurie, mândrie, fericire, extaz, tristețe, recunoaștere, și altele mai „umami” de atât…) altfel decât prin a mulțumi… A mulțumi pentru întregul nostru parcurs de până acum, pentru oamenii cu care am avut norocul și onoarea să lucrăm și alături de care am crescut timp de 20 de ani.


Pentru toți pașii pe care am ales să-i facem împreună de-a lungul acestui proces de creștere.  Tot aici vreau să-mi arăt recunoștința pentru energia de care a dat dovadă micuțul nostru studio de design – situat pe strada Evlyia Celebi (fostă Păltiniș) 5 – undeva între Parcul Crucii și Cantina Politehnicii în Zona Elisabetin a orașului Timișoara – prin încăpățânarea de a porni, conduce și de a continua în fiecare zi munca în/la acest mic studio de la periferia unei culturi/țări în care nevoia de design este aproape… well… inexistentă“, a spus Ovidiu Hrin.

 

În această vară, afișul său pentru performance-ul audio „Eu sunt Ea“ realizat de Christine Cizmaș în cadrul proiectului cultural omonim pus la cale de Asociația Noi Re – Creăm, a fost recompensat cu Silver Award în cadrul competiției internaționale Graphis Poster Annual 2023 de la New York.

Artistul cunoscut de prieteni drept „Tzutzu“ a câștigat și în trecut o serie de premii. De numele lui se leagă și existența TypopassageTM, un micro-muzeu dedicat designului grafic și artei tipografice, născut din necesitatea de a spori gradul de conștientizare al publicului larg cu privire la impactul socio-cultural al comunicării vizuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.