SCM USAMVB Timişoara a cedat în fieful rivalei din Baia Mare

SCM USAMVB Timişoara a cedat în fieful rivalei din Baia Mare

0
DISTRIBUIȚI
Foto: rugbyromania.ro

SCM USAMVB Timişoara a suferit al doilea eşec la rând în play-off-ul Ligii Naţionale de rugby. Bănăţenii au fost învinşi, scor 27-38, pe terenul rivale CSM Ştiinţa Baia Mare, după un meci foarte disputat în runda a treia.

Paul Popoaia a făcut devreme 3-0 pentru gazde dintr-o lovitură de pedeapsă. Maramureşeneii au mai punctat imediat prin Beka Bitsdadze – eseu pentru 8-0. Manumua Tevita redus din diferenţă printr-un eseu după o cursă personală. Altinok a reuşit un nou eseu şi SCM USAMVB avea avantaj: 10-8.


Mai mult, gazdele au fost penalizate apoi şi cu eseu de penalizare, astfel s-a făcut 17-8, dar Baia Mare nu a cedat şi înscris în finalul primei părţi prin Levan Pepidze. Cu transformarea lui Grant scorul a devenit 17-13.

În repriza secundă Baia Mare a punctat iarăşi prin Paul Popoaia, 17-16. Oaspeţii au replicat prin Rupanu (20-16), dar acelaşi Popoaia a redus tot din penalitate diferenţa, la un singur punct (20-19). Mahlo Kefentse a culcat balonul în terenul de ţintă pentru a-i duce din nou pe „Zimbrii” pe plus. Popoaia a transformat pentru 26-20. Nici „leii” nu s-au lăsat mai prejos. Shennan, cu un nou eseu, transformat de Vlaicu, au adus iarăşi bănăţenii pe cu un punct mai mult în meci (27-26). Tiqe a fost însă eliminat în minutul 65, fapt de care maramureşenii au profitat. Mate Dardzulidze a concretizat după un mol pentru 31-27. Pentru ca Mahlo Kefense, eseu la centru, transformat de Grant, să stabilească scorul final la 38-27.

În celălalt meci derby din play-off Dinamo s-a impus în Ghencea, cu Steaua, scor 28-27. Timişorenii au rămas pe ultimul loc, cu patru puncte din trei meciuri în play-off. Baia Mare e lider, cu 10 puncte adunate. Pe 3 septembrie SCM USAMVB joacă pe terenul lui Dinamo.

SCM USAMVB Timişoara: M. Lazăr, Căpăţînă, Mosese, L. Mureşan, D. Lazăr, Altinok, Neculau, R. Murariu, Rupanu, Jipa, Khvicha, Manumua, Shennan, Şteţco, Tiqe. Rezerve: Vasilovici, Chiriac, L. Nica, Trăuşan, S. Sîrbu, A. Conache, Fl. Vlaicu, Al. Bucur. Antrenor: Valentin Calafeteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.