Viceprimarul USR Lațcău, atac la liberalul Tabără: „Fie e inconștient, fie e...

Viceprimarul USR Lațcău, atac la liberalul Tabără: „Fie e inconștient, fie e ticălos” UPDATE Reacția lui Tabără:

6
DISTRIBUIȚI

Scandalul de la Primăria Timișoara a  reizbucnit, astăzi, viceprimarul Ruben Lațcău atacându-l pe liberalul Cosmin Tabără pe tema situației cimitirelor din Timișoara, acuzându-l că „un an și jumătate a stat degeaba și apoi a început să se plângă de propriile rezultate. Viceprimarul Tabără dă dovadă de iresponsabilitate și atacă public administrația din care face parte pentru propriile eșecuri”.

Lațcău l-a acuzat că, deși a avut până de curând în subordine patrimoniul, Cosmin Tabără nu a pregătit corespunzător licitația pentru concesionare cimitirelor, iar în iunie ” a venit cu documentele pentru licitație și cu o propunere de caiet de sarcini, proaste, greșite și scrise cu dedicație. Primarul i-a respins propunerea pentru că era un copy-paste a la Florin Răvășilă, care ar fi dat cu dedicație administrarea cimitirelor, exact așa cum s-a făcut înainte. Luna trecută, când se întâmpla tot calvarul acesta, domnul Tabără nu zicea nimic despre starea cimitirelor și nu a remediat aceste greșeli din documentația venită oricum extrem, extrem de târziu”.

Viceprimarul USR a concluzionat că „dacă după un an și jumătate, în care nu a făcut nimic pe subiect, începe să se plângă de starea cimitirelor, domnul Tabără fie e inconștient, fie e ticălos. Pot spune doar că mă bucur că nu mai are patrimoniul în subordine”, Lațcău susținând că administrația Fritz a rezolvat problema acum când Tabără a rămas fără patrimoniu.

UPDATE Cosmin Tabără a replicat tot printr-un mesaj pe Facebook, în același ton, adresat „lui Lațcău Ruben, persinajul care le știe pe toate și care, prin «capacitatea lui», a lăsat un oraș ca Timișoara fără căldură, transformându-l în rușinea țării”.

„E greu să mă cobor la nivelul tău pentru a-ți răspunde, dar câteva precizări pe tema administrării cimitirelor din oraș sunt obligat să fac.
1.


În ianuarie 2021 am intrat în Primărie ca viceprimar și, la scurt timp, l-am îndepărtat din funcție pe Florin Răvășilă, cel căruia Dominic Fritz și Lațcău i-au redat dreptul de semnătură după ce fostul primar Nicolae Robu i-a luat-o!
2. Am reziliat contractul cu firma care gestiona cimitirele din Calea Șagului și Rusu Șirianu. După ce am urmărit contractul, am fundamentat și rezilierea, iar firma nici nu ne-a acționat în instanță, fundamentarea fiind făcută profesionist.
3. Împreună cu colegii de la Direcția de Patrimoniu am făcut licitația cu două zile înainte de anul nou, când Lațcău și Fritz petreceau în concedii… Ai organizat tu, Lațcău, licitația ??? Habar nu aveai ce se întâmpla în Timișoara atunci… Tu, de fapt, prin competența ta, ai lăsat Timișoara fără căldură. Asta știu timișorenii prea bine!
4. Caietul de sarcini făcut a fost distribuit în primăvară colegilor consilieri locali. Doar Rodica Militaru l-a citit și a făcut adnotări și s-au trecut toate doleanțele dânsei. Oare tu, Lațcău, când l-ai citit? Asta dacă l-ai și citit vreodată… Poate știi despre caietul de sarcini din discuțiile avute pe scările DNA-ului cu cei care au dat declarații în acest dosar.
5. O lună jumătate a stat caietul de sarcini pe masa lui Fritz ca să îl semneze și să-l pună pe ordinea de zi. Se poate verifica din opis-uri, nu-i greu. A intrat în plenul CL Timișoara în 26 iulie. Suntem în 18 august și de atunci nu este încă urcat în platforma de licitații SICAP.
6. Încearcă să citești întotdeauna o frază până la capăt. Nu am spus că voi căuta caietul de sarcini, ci că voi verifica dacă e urcat pe platforma de licitații.
7. Ai prea multă ură și aroganță, neajunsuri care te fac să nu pricepi că Timișoara nu-i a ta, nu-i a voastră, timișorenii nu merită și nu au timp de aceste dialoguri. Este pentru ultima dată când mă cobor la nivelul tău să-ți dau un astfel de răspuns.
8. Deplâng ghinionul acestui oraș că trebuie să mai aștepte o vreme până un om ca tine va pleca de la conducerea lui…”, spune mesajul viceprimarului Tabără.

6 COMENTARII

  1. Pai ce sa fi invatat si taraba asta de la asa un tata?! Din securisti, informatori, spagari ce putea iesi?
    Cu oameni din astia PNL-ul nu face decat sa se asemene cu psd…

  2. USR, du-te si lasa-ne. Consilierul Negrisanu isi aproba singur proiectele in CTATU si tu vorebsti despre ce ? Voi sunteti cel mai mare esec politic al acestui oras care v-a votat in prostie. Daca ar fi dupa voi, am fi inghetat in apartamente.

  3. Toate problemele orasului Timisoara au fost rezolvate de repetentul,condamnatul Lascau si super specialisti din USR ul lor.Timisoreni au asigurata incalzirea pentru iarna 2022-2023,orasul este „LUNA SI BEC”de atita curatenie,toate investitile au fost incheiate inainte de termenele stabilite,au fost depuse zeci de proiecte pentru finantare,a mai ramas de rezolvat problema asta ‘SPINOASA” cu cimitirurile.Nu stiu cum de nu va este rusine sa mai si aparetii in public

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.