Povestea teatrului construit din pasiune, cu Chris Simion-Mercurian, în încheierea festivalului Sunlight

Povestea teatrului construit din pasiune, cu Chris Simion-Mercurian, în încheierea festivalului Sunlight

0
DISTRIBUIȚI

Ultimul eveniment din cadrul Sunlight Theater by Flight Festival, „Atitudinea din spatele unui vis împlinit”, cu Chris Simion-Mercurian, o poveste despre primul teatru construit împreună, Grivița 53, va avea loc în 27 septembrie, de la ora 18:30, la Ambasada, pe Splaiul Peneș Curcanu nr. 4-5.

Oamenii care cred în visurile lor și le fac să devină realitate sunt mereu inspirați. Un astfel de om este regizoarea, actrița și scriitoarea Chris Simion Mercurian, absolventă a UNATC, secția de teatruologie cea care a inițiat în 2008 Festivalul de Teatru Independent „Undercloud” din Lăptăria lui Enache – terasa La Motoare, și-a propus să construiască primul teatru independent din România, pentru că, din 1946, în România, nu s-a mai construit niciun teatru privat. Proiectul ei a fost premiat în 2017 în cadrul galei Lafarge Holcim Awards.

„Atitudinea din spatele unui vis împlinit – 25 de ani de credință, ispite, obstacole, încercări, așteptare, dileme, răbdare, tăcere, suferință, dezamăgire, frică dar și pasiune paroxistică și iubire necondiționată de teatru, de respirația din el și de tot ce-i dă șansa să existe. Un obstacol este o oportunitate. O ispită te verifică.


Ce nu coincide cu realitatea ta, nu înseamnă că e prost sau rău, ci doar diferit. Dacă știi ce vrei, mergi pe drumul tău, fără să te abați de la el. Că știi clar că e drumul tău. Nu trebuie să îți mai spună nimeni. Și oricât întuneric este și oricât de încurcat, până la urmă dai de lumină și o împărtășești celorlalți. Și e foarte bine că e așa. Dacă ar fi simplu…ce-ar mai fi un vis și ce-am mai fi noi în raport cu visul nostru? Mai presus de validarea celorlalți, este încrederea în ceea ce simți și în scopul existențial al tău ca ființă. Suntem în trecere pe aici și lăsăm urme. E important ce fel de urme. Am învățat că smerenia este singura conexiune reală cu Universul și că fără voia divină nu mișcăm nimic. Că putem să cerem luna de pe cer, dar când luna nu ne e de folos, nu o primim. Perseverența este dovada faptului că pasiunea e vie, te arde, te definește. Opțiunea de a vedea partea luminoasă a călătoriei este o alegere, nu o condiționare. A fi tu însuți și a nu fi ce vor ceilalți să fii…e singura cale să te poți asuma și să te urmezi. Acestea sunt doar câteva gânduri care stau la baza unei conferințe ce exprimă un vis ce urmează curând să devină realitate. Restul…pe 27 septembrie.” promite Chris Simion Mercurian.

Intrarea la spectacol este liberă iar rezervarea locului, care se face prin achiziționarea unui bilet unic pe iabilet.ro în valoare de 20 de lei, pe telefon sau printat, este echivalentul consumației la bistro-ul Ambasada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.