A fost desemnat constructorul lotului lipsă de pe „autostrada cu urşi”. Este...

A fost desemnat constructorul lotului lipsă de pe „autostrada cu urşi”. Este vorba de o companie românească

0
DISTRIBUIȚI

Aflat la Timişoara, ministrul transporturilor Sorin Grindeanu a vorbit cu încredere despre constructorul câştigător al proiectului prin care în sfârşit lotul lipsă de pe autrostrada A1, dintre Margina şi Holdea, ar urma să fie completat. Odată cu construirea acestui tronson, celebru pentru „tunelurile pentru urși”, se va putea circula neîntrerupt pe autostradă de la Sibiu la vama Nădlac.

„În această dimineaţă s-au încheiat toate procedurile legate de celebra autostradă cu urşi, o ştiţi, de la Margina la Holdea, a fost desemnat câştigătorul, este un constructor român, care până acum şi-a făcut treaba foarte bine, ne dă siguranţa că va finaliza în termenii contractului pe care îl vom semna în perioada următoare.


Odată încheiate toate procedurile legale, că va termina acest contract în condiţiile pe care şi le asumă de la început. Este constructorul care, în acest moment, nu fac clasamente, dar e probabil cel mai mare constructor român pe infrastructură rutieră cel puţin, e vorba de UMB, Umbrărescu. E un lucru important pentru noi, în sfârşit se intră în linie dreaptă…”, a declarat Sorin Grindeanu.

„Sunt zece zile în care se pot depune contestaţii, în ultima vreme sunt tot mai puţine, nu înseamnă că nu o să fie, dar sunt convins că colegii mei din CNAIR şi comisia şi-au făcut foarte bine treaba şi vom semna după ce se vor epuiza şi aceste etape legale, vom semna contractul şi îl vom semna la Timişoara. E şi proiectare şi execuţie, e FIDIC galben. E importantă perioada asta de proiectare. E un proiect care a scos fire albe tuturor predecesorilor mei şi ai domnului Pistol. Realitatea de acum de pe A1 e cea pe care o ştim, întreruperi, la 14 kilometri te dai jos de pa autostradă, te urci. E un pas important acum… dacă se contestă, CNSC-ul are 30 de zile în care să dea o soluţie”, a concluzionat ministrul transporturilor.

Oferta desemnată câstigătoare a fost depusă de Asocierea S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. SA & PE Construct S.R.L. – Euro-Asfalt d.o.o., având prețul de 1.826.845.634,11 Lei fără TVA.

Finanțarea este asigurată prin PNRR. Durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.