Chirurgul prins luând mită la Timișoara a fost arestat preventiv. Ar fi...

Chirurgul prins luând mită la Timișoara a fost arestat preventiv. Ar fi primit șpagă de șase ori într-o săptămână

4
DISTRIBUIȚI

Chirurgul de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara prins în timp ce lua 1.000 de euro de la un pacient, acuzat că a primit șpagă de șasă ori într-o singură săptămână, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Tribunalul Timiș a decis, marți, arestarea preventivă a doctorului Marian Gașpar, pentru o perioadă de 30 de zile.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș informa, luni seara, că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de chirurg pentru luare de mită în formă continuată (șase acte materiale).

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 19.09 – 26.09.2022, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul unei unități spitalicești din municipiul Timișoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la șase pacienți sau de la aparținători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro și 2.000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurată conform atribuţiilor de serviciu”, informa sursa citată.

Luni dimineață, Direcția Generală Anticorupție Arad a organizat un flagrant la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

Surse din anchetă au declarat că un chirurg a fost prins când lua 1.000 de euro de la un pacient.

„Astăzi 26 septembrie 2022, în baza unui mandat emis de Secţia penală a Tribunalului Timiş către Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara , am fost informaţi despre începerea percheziţiei biroului domnului profesor universitar doctor Marinică Gaşpar, şef secţie chirurgie cardiovasculară, aflat in incinta Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara (IBCV).


Percheziţia a avut ca obiect identificarea mijloacelor materiale ce fac obiectul infracţiunii de luare de mită. Conducerea IBCV Timişoara se pronunţă ferm împotriva oricărei forme de infracţiune sau corupţie şi susţine permanent şi necondiţionat orice demers al instituţiilor abilitate ale statului ce vizează derapaje, ilegalităţi , nereguli referitoare la activitatea instituţiei”, a transmis Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara.

4 COMENTARII

  1. Are si fata de om cinstit acest Marian.
    Se stia de mult ca se ocupa cu astfel de activitati, de ce or fi asteptat pana acum sa faca flagrantul? Sigur a cerut spaga cuiva important.
    De altfel nu e singurul. Daca i-ar aresta pe toti doctorii care iau spaga, nu ai mai avea unde merge la spital in ro.
    Oricum nu va pati nimic. In curand va fi din nou „pe pozitii” si va continua sa faca ce a facut si pana acum.

  2. pacat de profesionalismul lui,care a fost conditionat de mita de la cea mai napastuita categorie:bolnavii.Ma mir ca a durat atat de mult pana a inceput anticouptia la Institutul inimii.Daca voiai sa fii operat acolo,erai preluat de o adevarata organizatie de facut bani.Ti se inmana lista cu toate materialele sanitare si medicamentele de care aveai nevoie pt operatie(mii de lei),farmaciile agreate de unde sa le achizitionezi,ca si cum institutul nu avea fonduri deloc.Dupa care ti se spunea tarifele pt medici(ca nu opera unul singur),anestezisti,asistente,toti.Toti erau retribuiti din banii bolnavului,ca si cum nu existau asigurari medicale,sau nu aveau salarii.Concluzie,un loc inecat in coruptie de cea mai joasa speta,pe care toti,absolut toti angajatii de acolo o practica,fara rusine.Intr-o luna,vor lasa garda jos si treaba va merge unsa din nou exact ca inainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.