A fost desemnat câștigătorul contractului de peste un milion de lei pentru...

A fost desemnat câștigătorul contractului de peste un milion de lei pentru proiectarea „magistralei verzi” de pe Calea Șagului

2
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a anunțat că a fost desemnată firma câștigătoare a contractului pentru reamenajarea unuia dintre cele mai mari bulevarde din oraș, Calea Șagului.

„Calea Șagului va fi regândită ca un coridor verde de mobilitate! A fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectare. Prin această investiție va fi prioritizat transportul în comun și vor fi introduse culoare pietonale și velo pentru a crește calitatea alternativelor de deplasare. Scopul este ca timișorenii să aleagă transportul în comun sau bicicleta în locul mașinii personale pe distanțe scurte, reducând astfel traficul pe una dintre cele mai aglomerate bulevarde.


Amenajările vor ține cont de nevoile persoanelor cu mobilitate redusă (persoane cu dizabilități, vârstnici, copii), iar zonele pietonale vor încuraja activitățile sociale, comerciale și de recreere. Va fi amenajat segmentul cuprins între Piața Küttl și Shopping City”, a transmis municipalitatea.

Conform primăriei, câștigătorul a fost desemnat pe baza celui mai bun raport calitate-preț, iar componenta de preț a avut o pondere de 40%. Oferta câștigătoare a venit din partea firmei FIP Consulting, o firmă cu sediul în București. Valoarea contractului este de aproximativ 1 milion de lei, fără TVA, iar termenul de realizare a serviciilor de proiectare (DALI+PT) este de 10 luni.

Aceeași companie s-a ocupat de întocmirea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru o parte dintre lucrările de infrastructură din zona Solventul, contract de 1 milion de lei, iar acum are în lucru și proiectul pentru schimbarea stațiilor de tramvai de pe traseul liniei 1, pe care circulă noile tramvaie Bozankaya. FIP Consulting a mai avut în trecut contracte de proiectare sau elaborare de strategii în domenii ca regenerare urbană, mobilitate urbană sau smart city cu mai multe municipalități din țară, precum Oradea, Piatra-Neamț sau Reșița.

2 COMENTARII

  1. „Conform primăriei, câștigătorul a fost desemnat pe baza celui mai bun raport calitate-preț, iar componenta de preț a avut o pondere de 40%.”

    si mai exact… cum s-a determinat acest raport?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.