Percheziții într-un dosar de camătă și lipsire de libertate. Șase suspecți, arestați...

Percheziții într-un dosar de camătă și lipsire de libertate. Șase suspecți, arestați preventiv

0
DISTRIBUIȚI

Șase bărbați din Hunedoara au fost arestați preventiv într-un dosar penal de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă și lipsire de libertate.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, împreună cu procurorii DIICOT Hunedoara, au efectuat 15 percheziții la locuințele a șase bărbați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă și lipsire de libertate în mod ilegal.

Potrivit anchetatorilor „în primăvara anului 2021, în județul Hunedoara, a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat în mod coordonat până în anul 2022, în scopul săvârșirii infracțiunii de camătă”.

Membrii grupului acordau împrumuturi și apoi recurgeau la metode violente pentru a-și recupera banii, inclusiv dobânzile impuse.

„Membrii grupului infracțional organizat ar fi acordat, în perioada septembrie 2021 – aprilie 2022, fără a fi autorizați în condițiile legii, împrumuturi cu dobânzi semnificative, de peste 100% din împrumuturile acordate, ca îndeletnicire.


Pentru recuperarea datoriilor și perceperea dobânzilor impuse, aceștia ar fi recurs la amenințări și la violență fizică, mergând până la lipsirea de libertate a datornicilor”, a anunțat IPJ Hunedoara.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate de la cei vizați sume mari de bani și documentele privind autoturisme. De asemenea, bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore și ulterior au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.