Percheziții la Poliția Locală Dumbrăvița. Un agent dădea amenzi șoferilor nevinovați, pentru...

Percheziții la Poliția Locală Dumbrăvița. Un agent dădea amenzi șoferilor nevinovați, pentru abateri inventate UPDATE Decizia instanței

0
DISTRIBUIȚI

Sediul Poliției Locale Dumbrăvița, localitate învecinată cu Timișoara, a fost percheziționat ieri de polițiști din cadrul IPJ Timiș într-un dosar în care un agent este acuzat de abuz în serviciu, fals și uz de fals.

În urma anchetei deschise după mai multe plângeri ale cetățenilor, polițiștii au constatat că agentul de poliție locală a dat mai multe amenzi inventate șoferilor din Dumbrăvița, fără ca aceștia să încalce legea sau măcar să fie anunțați de faptul că au fost amendați, agentul semnând procesele verbale și în locul sancționaților.


Polițistul local a fost dus la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, fiind reținut pentru 24 de ore.

Primăria comunei Dumbrăvița, în subordinea căreia se află poliția locală, a transmis că este la dispoziția autorităților pentru aflarea adevărului. „Miercuri, 28 septembrie 2022, IPJ Timiș, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, a efectuat o percheziție la sediul Poliției Locale Dumbrăvița, percheziție care viza ridicarea unor documente. Instituția colaborează cu organele de urmărire penală în vederea respectării principiului aflării adevărului. Precizăm că pe perioada desfășurării anchetei nu pot fi divulgate date și informații privitoare la caz, pentru a nu influența rezultatul anchetei”, a transmis Primăria Dumbrăvița.

UPDATE Judecătorul de drepturi și libertăți a decis că agentul acuzat va rămâne sub control judiciar timp de 60 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.