Război în Ucraina, ziua 211. Peste 1.300 de ruși reținuți la protestele...

Război în Ucraina, ziua 211. Peste 1.300 de ruși reținuți la protestele anti-mobilizare

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Profimedia

Forțele ruse de securitate au reținut miercuri peste 1.300 de persoane care au participat la proteste care denunță mobilizarea, a declarat un grup de apărare a drepturilor, la câteva ore după ce președintele Vladimir Putin a făcut anunțul, scrie Reuters.

Grupul independent de monitorizare a protestelor OVD-Info a declarat că, potrivit informațiilor pe care le-a cules din 38 de orașe rusești, peste 1.311 persoane au fost reținute până seara târziu.

Grupul a precizat că 502 persoane au fost reținute în Moscova și 524 în Sankt Petersburg, al doilea cel mai populat oraș din Rusia.

Mitingurile nesancționate sunt ilegale în conformitate cu legile anti-protest din Rusia.

Irina Volk, oficial al Ministerului rus de Interne, a declarat, citată de agențiile de știri ruse, că ofițerii au întrerupt încercările de a organiza ceea ce a numit mici proteste.

„În mai multe regiuni, au existat încercări de a organiza acțiuni neautorizate care au reunit un număr extrem de mic de participanți”, a declarat Volk.

„Toate acestea au fost oprite.


Iar acele persoane care au încălcat legile au fost reținute și duse la secțiile de poliție pentru a fi investigate și a se stabili responsabilitatea lor.”

Biletele de avion dus-întors din Rusia au explodat în preț și s-au vândut rapid miercuri, după ce Putin a ordonat chemarea imediată a 300.000 de rezerviști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.