Ripensia a spart gheaţa în noul sezon: victorie acasă cu Metaloglobus

Ripensia a spart gheaţa în noul sezon: victorie acasă cu Metaloglobus

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Ripensia UVT / Facebook

Ripensia a obţinut prima victorie în ediţia 2022-23 a Ligii 2 după patru etape şi a făcut un salt notabil în clasament. Atacantul Cristian Gavra a fost artizanul succesului de pe „Electrica”, scor 2-1, cu cealaltă formaţie care avea doar un punct înaintea acestei runde – „lanterna” Metaloglobus Bucureşti.

„Ripi” a deschis scorul în chiar ultimul minut al primei părţi.


În urma unei acţiuni în banda stângă, fază la care oaspeţii au reclamat un posibil ofsaid, Gavra a recepţionat în mijlocul careului, a driblat prin fentă un fundaş şi a înscris pentru 1-0. A fost dramă şi în prelungirile reprizei întâi. Metaloglobus a primit penalty după o căzătură a lui Cl. Herea. A executat fratele Ovidiu, dar Şt. Dobre a apărat execuţia!

În repriza secundă acelaşi Cristi Gavra a făcut diferenţa cu o execuţie frumoasă în vinclul de la colţul opus când se împlinea o oră de joc. Oaspeţii au redus din diferenţă pe final, prea târziu, în minutul 88, prin Ov. Herea după cornerul lui Potecea.

Succesul îi asigură Ripensiei patru puncte după cinci runde şi momentan locul 14 în clasament. Bucureştenii sunt pe 20. În etapa următoare roş-galbenii joacă pe terenul nou promovatei din Slatina.

Ripensia: Șt. Dobre – An. Macrițchii, Țieranu (90, Lalic), Fridrich, Gladun – Stoi (cpt.), Mogoș (85, T. Călin) – Mihart (85, I. Vermeşan), Zimța, Piftor (68, Sofran) – Gavra. Antrenor principal: Roberto Ivan.

Metaloglobus: Gavrilaș – An. Sava, Cazan, An. Răuță, Pătlăgică, Moisie (69, Sîrbu), R. Neacșu, Huiban (57, G. Şerban), Cl. Herea (52, Potecea), D. Ilie (69, Al. Gheorghe), Ov. Herea (cpt.). Antrenor principal: Eugen Trică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.