Stadiul lucrărilor la infrastructura culturală pentru Timișoara 2023. Viceprimarul Lațcău: Nu vom...

Stadiul lucrărilor la infrastructura culturală pentru Timișoara 2023. Viceprimarul Lațcău: Nu vom mai accepta scuze pentru constructorii care nu-şi fac treaba

0
DISTRIBUIȚI

Cu Cinema Victoria, de pe strada Ciprian Porumbescu, inaugurat, viceprimarul Ruben Laţcău a vorbit şi despre stadiul celorlaltor cinematografe şi obiective culturale aflate în stadiu de şantier. Dintre acestea probleme par să fie cu constructorul de la Turnul de Apă, unde lucrările sunt în întârziere.

„Sunt în lucru Dacia, Studio şi Timiş. Cinema Dacia trebuie finalizat în acest an. Timiş şi Studio în primăvara anului viitor, sunt în grafic, la Studio a fost turnată aproape ultima placă, penultima mare, acum două săptămâni, acum se toarnă casa scărilor şi casa liftului. Aşteptăm la finalul lunii, începutul lunii viitoare să se toarne ultima placă. Ceea ce înseamnă să se lucreze pe interioare, tot ce ţine de structură să fie finalizat. Practic toată clădirea interioară la Studio a fost reconstruită în întregime, inclusiv cu compartimentare, vom avea două săli de cinema şi atelierul de creaţie”, a spus Ruben Laţcău, viceprimarul Timişoarei.

„Pe MultipleXity, pe zona de nord, la amenajarea curţii, lucrările sunt în grafic, ar trebui finalizate.


Pe partea de sud, unde vom avea lucrări mai ample şi complexe, lucrări de o sută de milioane de lei, proiectul tehnic e în faza finală de avizare, sperăm să obţinem autorizaţie de construcţie în octombrie-noiembrie. Ne dorim un constructor serios, puternic, care să nu se oprească la fiecare pietricică pe care o găseşte pe şantier. Pe lucrările de la Turnul de Apă, aici vreau să trag un semnal de alarmă şi suntem în dialog cu constructorul care e în urmă cu graficul de lucrări, plăţile sunt la zi. Primăria a fost la zi cu toate facturile. Pe acest fond de criză constructorul a pierdut puţin ritmul, sperăm să poată să recupereze şi acest obiectiv de infrastructură să-l avem undeva în primăvară… dacă nu va finaliza vor exista penalităţi. La fel ca la Alexandrescu, nu vom mai accepta tertipuri sau tot felul de scuze pentru constructorii care nu vor să-şi facă treaba”, a subliniat Laţcău.

Viceprimarul USR a spus că sunt 25 milioane lei pentru investiţii în infrastructura culturală în acest an. Iar „anul trecut am avut 20 milioane” şi că în 21 de luni autorităţile actuale au cheltuit mai mult decât în perioada 2012-2019. „Avem şi investiţii conexe, Centrul Social Kuncz avansează foarte bine, constructor serios. E pe Torac. Cred că vom avea lucrarea finalizată în termen. Constructorul e în avans, lucru care ne bucură”, a adăugat acesta.

„Am avut creşteri mari de preţuri din cauza Ordonanţei 64, pe aproape toate lucrările, totalul bugetului, cu aceste indexări OUG se ridică la zeci de milioane de lei. Sumă pe care nu a bugetat-o Primăria la început de an. Avem un an istoric în privinţa investiţiilor”, a conchis Laţcău, care a contorizat că se va ajunge la un total de peste 300 milioane lei investiţi de administraţia actuală, peste 80 milioane euro.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.