Vlaicu Golcea a lansat un nou album la casa de discuri timișoreană...

Vlaicu Golcea a lansat un nou album la casa de discuri timișoreană Psihodrom Records

0
DISTRIBUIȚI

Vlaicu Golcea a lansat un nou material discografic la casa de discuri timișoreană Psihodrom Records, coloana sonoră `Alter (OST)¬. Compozitorul s-a dedicat mai ales compoziției muzicii de scenă, film și instalații multimedia, fiind unul dintre cei mai activi și cunoscuți artiști crossover ai generației sale.

Artistul este prezent de aproape 30 de ani în ariile de confluență ale artelor performative și al Underground-ului (inclusiv în afara rețelelor sociale la modă), aflat în perpetuă căutare de noi experimente și de întâlniri artistice interdisciplinare. Printre altele, la începutul anilor 2000 a făcut pionierat în integrarea instrumentelor electronice în muzica de jazz românească. Pe lângă discografia lui care conține albume sub nume propriu, ale proiectelor de grup pe care le-a inițiat (Aievea, East Village, MIDI Overdose) sau colaborări cu alți muzicieni din diferite zone stilistice (Shukar Collective, Maria Răducanu & Sorin Romanescu, AB4, Timpuri Noi), funcționează de peste 20 de ani în arealul artelor sincretice (dans contemporan, teatru, film, animație, ca să enumerăm doar o parte).

În 2021 a fondat proiectul lui de suflet, Teatrul Postnațional Interfonic, o instituție indie hibrid ce promovează artele sonore și vizuale de graniță, în compania tinerelor artiste și artiști aflați prea puțin în colimatorul instituțiilor de cultură.


“Alter” este inițial muzică elaborată pentru un spectacol-intervenție în spațiu care cuprinde și performance-ul a două importante artiste, Nicoleta Lefter și Mihaela-Alexandra Dancs, având ca punct de pornire textele poetei Angela Marinescu. În mod firesc, compoziția muzicală are și o viață proprie, explorând sonor densități emoționale, ritmuri complexe și texturi cinetice – toate acestea într-un hibrid electro-acustic de sunete organice interpolate cu sunete generate prin toate tipurile de sinteză. Artwork-ul noului album îi aparține lui Mihai Păcurar, artist vizual și regizor, iar albumul se poate asculta aici.

Reprezentanții Psihodrom Records au susținut recent un set în cadrul Sabotage Festival

Casa de discuri timișoreană Psihodrom Records a lansat câteva albume care s-au bucurat de un ecou pozitiv din partea celor care sunt îndrăgostiți de sound-urile muzicii electronice și a inițiat și o serie de evenimente în diverse locații din Timișoara și nu numai. Cea mai recentă apariție a reprezentanților Psihodrom Records a avut loc zilele trecute în cadrul Sabotage Festival, unde LeMarian, 150 Stoka (pseudonimul lui Octavian Horvath „Vita“ de la Blazzaj și Implant pentru Refuz) și VJ Burger au executat un set deosebit. Următorul eveniment în cadrul căruia cei de la Psihodrom Records se vor prezenta în fața publicului va avea loc vineri 14 octombrie la Escape Underground Hub.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.