Instalație de artă furată de pe stradă, la Timișoara

Instalație de artă furată de pe stradă, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

O parte dintr-o instalație de artă a dispărut de pe strada Suceava, din Timișoara, la nici 12 ore după ce a fost amplasată. Autorii încă necunoscuți ai furtului au fost atrași de faptul că lucrarea, parte din evenimentul „Beta – bienala timişoreană de arhitectură”, a fost creată din sute de monede de 50 de bani.

„Din păcate cea de mai jos este o instalație pe care nu o veți putea vedea la «Beta – bienala timişoreană de arhitectură», decât în poze – pentru că, ei bine, «orașul, bun comun» – deși în acest context cred că expresia potrivită este «orașul, câmp tactic».


Covorul penitenței din micronațiunea noastră Amendia nu a rezistat nici măcar 12 ore pe suport. Deși mă așteptam la asta, rapiditatea dispariției m-a uimit întrucâtva”, a scris pe Facebook arhitectul Simina Cuc.

În mod ironic, mesajul lucrării se referă chiar la (ne)respectarea regulilor și legilor, „covorul penitenței” fiind un artefact al națiunii fictive Amendia. „(…) într-o societate în care conștiința civică este pe cale de dispariție și responsabilitatea cetățenilor de rând și a instituțiilor publice pentru cum arată spațiul fizic pe care îl locuim este impusă prin mecanismul punitiv al amenzilor, cetățenii Amendiei sunt cei care încă mai cred că «schimbarea începe cu tine»”, spune o parte din „textul-manifest” al lucrării.

IPJ Timiș a transmis că nu a fost depusă nicio sesizare pentru dispariția „covorului”.

Sursa foto: Facebook / Simina Cuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.