CSC Dumbrăviţa a deschis scorul cu Rapid, dar „oaspeţii” din Giuleşti s-au...

CSC Dumbrăviţa a deschis scorul cu Rapid, dar „oaspeţii” din Giuleşti s-au descătuşat după pauză

0
DISTRIBUIȚI
Foto: captură Digi Sport

CSC Dumbrăviţa a debutat „acasă” pe noul Giuleşti în grupele Cupei României. Motivul e ştiut, Banatul românesc nu mai oferă un stadion cu nocturnă omologabilă după închiderea forţată a arenei „Dan Păltinişanu”. Rapidul, mare favorită oricum, s-a impus nu fără emoţii, cel puţin în prima parte, când a fost surprinsă o dată de alb-verzi. Bucureştenii au câştigat în cele din urmă cu 4-1 (1-1).

Dumbrăviţenii au început curajos jocul de la Bucureşti şi chiar au deschis scorul. În minutul 13, Toma Bodri i-a subtilizat balonul neglijentului Florin Ştefan şi l-a executat frumos pe Drăghia din marginea careului, uşor lateral. Rapidul a părut puţin surprinsă de replica necunoscuţilor, pentru ei, alb-verzi. Chiar dacă oaspeţii au stat în defensivă mai mult, aşteptând contraatacul, gazdele au avut ceva probleme, cu mai multe rezerve ce-i drept în teren.


Totuşi, locul 2 din Superligă era obligat să învingă în faţa poziţiei 13 din „B”.

Giuleştenii au avut câteva şanse mari din apropierea porţii lui Trifon prin Dugandzic şi au reuşit egalarea în minutul 33, când goalkeeperul timişenilor nu a putut să respingă „capul” din apropiere expediat de Alexandru Albu. Chiar şi aşa, dumbrăviţenii au mai pus probleme. În startul părţii secunde au avut chiar un penalty refuzat la Martinov, lovit clar în careu de Dussaut dar neajutat de var Cristian Moldoveanu s-a făcut că nu vede decât un aut pentru „oaspeţi”. Peste doar două minute acelaşi Albu (min. 52) a făcut 1-2 tot cu o lovitură de cap la care din nou Trifon parcă putea să facă mai multe. Reduta lui Cosmin Stan a părut apoi că a căzut, căci după alte şase minute a punctat şi Emmers, cu un şut în cros din afara careului. Echipa timişeană nu şi-a pierdut curajul, ba chiar a şi atacat periculos, dar Rapidul a şi profitat de acest aspect, punctând pe o contră în minutul 76 prin Vojtus, liber în faţa porţii.

Pe 9 noiembrie CSC Dumbrăviţa joacă din nou în Cupa România, având meci tot considerat cel puţin pe teren propriu, cu CFR Cluj, în runda a doua din grupa C. Rămâne de văzut dacă şi acest joc se va tranforma de fapt într-o călătorie în Gruia dacă e programat mai pe seară. Altfel, în campionat, pentru alb-verzi urmează o deplasare aproape la fel de dificilă ca meciul de azi, la Miercurea Ciuc iar Ghinescu şi compania rămân până atunci să se pregătească în zonă.

CSC Dumbrăviţa: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), Gîsă – T. Bodri, I. Tănase (74, Ungureanu), An. Olaru (46, L. Bodri), Martinov (80, D. Toma), C. Toma – Paulevici (80, Grancea), P. Simon (46, Ghinescu). Antrenor: Cosmin Stan

Rapid: Drăghia (cpt.) – Dussaut, Dr. Grigore, Cr. Ignat, Fl. Ștefan – Emmers (79, G. Gheorghe), Al. Albu, Andr. Ciobanu – Pănoiu (46, Sefer), Dugandzic (46, Vojtus), Al. Ioniță (79, Crivac). Antrenor: Adrian Mutu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.