Naţionalei Under 18 i-a priit pe Şag „Arena”. Un succes şi o...

Naţionalei Under 18 i-a priit pe Şag „Arena”. Un succes şi o remiză cu sârbii pentru „tricolorii mici”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: frf.ro

Bucurându-se probabil de o audienţă greu de egalat în alte teste din ţară, România U18 a încheiat azi stagiul din Banat cu o victorie în compania reprezentativei similare a Serbiei, scor 3-1, pe „Comunalul” din Şag, după ce în urmă cu două zile s-a înregistrat un rezultat de egalitate (1-1) pe acelaşi teren. Reamintim că formaţia antrenată de Daniel Mogoşanu s-a aflat între 22 şi 27 octombrie într-un stagiu de pregătire la Timişoara, dar a evoluat la Şag, în condiţiile în care oraşul de pe Bega nu oferă la momentul actual o arenă cu vestiare regulamentare fie şi pentru un amical „internaţional” de juniori.

Atât ACS Galaxy, cât şi FC Auto s-au lăudat că reprezentativa sub 18 ani s-a antrenat pe terenurile lor, pe raza municipiului Timişoara. De jucat însă, „tricolorii mici” au făcut-o la 12 kilometri sud de Capitala Banatului.

Micuţa tribună a arenei din Şag s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru interesul manifestat la aceste jocuri iar lumea a stat în picioare şi pe partea cealaltă după gard şi în spatele uneia dintre porţi.


România U18 s-a bucurat astfel de o susţinere probabil peste aşteptărilor puştilor proveniţi de la Steaua, Farul sau UTA, mai puţin Poli ori „Ripi”…

Marţi a fost 1-1. Oaspeţii au deschis atunci scorul prin Milosevic iar pe final Iustin Răducan a înscris spectaculos pentru a egala situaţia pe tabela nouă electronică a „Comunalului”.

Joi a fost şi mai bine. Tudose (min. 18), Mazilu (44) şi Stancovici (54 pen.) au dus scorul la un neverosimil 3-0, ştiindu-se pepinierea sârbilor (şi nu numai). Apoi oaspeţii au marcat golul de onoare al zilei, prin Simin (67).

Per total a fost o reuşită şi pentru naţionala sub 18 ani, cât şi pentru Şag, care a arătat că poate găzdui evenimente sportive mai atractive şi mai importante decât duelurile clasice din „D-Timiş” ale localnicei CS Timişul. Cu siguranţă laudele pentru arena comunală nu au deranjat pe nimeni la Timişoara, unde condiţiile pentru marea performanţă tind tot mai mult spre cele specifice secolului al XIX-lea.

Echipele folosite astăzi:

România U18: 1. Becze – 2. Aioanei, 20. Tudose, 21. Bădescu (16. Ștefănescu 75′), 3. Vlăsceanu (4. Benga 46′) – 6. Costea – 14. Mazilu (15. Geană 90+2′), 8. Stancovici-cpt., 19. Dulcea (13. Cibi 46′), 10. Călin (11. Tănasă 46′) – 7. Răducan (9. Melniciuc ’75). Selecționer: Daniel Mogoșanu
Rezerve: 23. Răfăilă – 5. Gogescu, 17. Raicu, 18. Pop, 22. Judea

Serbia U18: 1. Lijeskic – 2. Dekic, 9. Sukacev, 5. Majstorovic, 6. Serafimovic-cpt., 13. Bukinac – 8. Petrovic, 18. Ilic, 14. Stojanovic – 20. Kovacev, 7. Arsovic. Selecționer: Radovan Krivokapić
Rezerve: 12. Mitrovic, 23. Marinkovic – 3. Mirosavic, 4. Pavic, 10. Aleksic, 11. Simin, 16. Kostandinovic, 17. Preradov, 19. Milosevic

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.