Peste 3.000 de spectatori la Univibes, singurul festival din România care marchează...

Peste 3.000 de spectatori la Univibes, singurul festival din România care marchează începutul anului universitar

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1690969000">

Cea de-a șasea ediție a festivalului Univibes, eveniment desfășurat luni seara la Universitatea de Vest din Timișoara, a avut parte de un succes deosebit, programele pregătite de organizatori atrăgând la fața locului un public numeros. Tradiția #OccupyTheUniversity a adus de această dată un amestec sănătos de genuri muzicale care au răsunat pe cele trei scene și care au fost completate cu proiecții de scurtmetraje, videomapping și diverse jocuri și activități complementare.

Scena principală a debutat cu sound-urile pline de energie etalate de Raven’s Heart, una dintre puținele trupe din țara noastră care abordează  metal melodic/symphonic, cu o imagine gotică-victoriană, și o interpretare inedită care combină instrumentele clasice simfonice, vocea de soprană, și instrumentele folosite în muzică rock. Formația care a luat naștere cu patru ani în urmă la inițiativa lui Alex Mihai (Syn Ze Șase Tri, ex. Staccato și Negură Bunget) și Paula Gherasim (Syn Ze Șase Tri, ex. An Theos, Ka Gaia An) a reușit să stârnească interesul publicului și a fost urmată de FC DNB, echipa alcătuită din Psihotrop și Gojira & Planet H care a adus la fața locului un amestec de drum ‘n bass, cu influențe de dubstep și nu numai. Fără îndoială, punctul de atracție al evenimentului din acest an le-a aparținut celor de la Alternosfera, formația fondată în 1998 care a lansat de-a lungul anilor o serie de albume apreciate de melomani. După ce au coborât de pe scena principală, membrii trupei Alternosfera au stat la poze cu fanii lor mai bine de jumătate de oră! La scena numită Feeling, Kindlein a dat startul unei seri memorabile cu un recital bine primit de asistență, iar mai apoi Amalia Gaiță alături de trupa ei i-a condus pe cei prezenți într-un a amalgam de genuri cât se poate de eclectic, care a fost răsplătit cu aplauze sincere. Ada Milea și Bobo Burlăcianu au încheiat seara cu un sound interesant, iar amatorii de sound-uri electronice s-au delectat la scena Vibration cu beat-urile amestecate de DJ Cra, George Allen, DJ K-lu și DJ Kuky.

„Conform estimărilor reprezentaților Jandarmeriei, cărora le mulțumim pentru sprijinul acordat, alături de reprezentanții Poliției Române, am avut peste 3.000 de participanți la ediția 2022 a Univibes, singurul eveniment de acest gen din țară – un festival organizat într-o universitate, în prima zi a anului universitar. Este modul nostru inedit de a ura bun venit studenților și de a le arăta că în universitate se pot simți bine. Nu doar concertele au avut succes… au fost permanent spectatori și la proiecțiile scurtmetrajelor studenților de la UNATC, iar la curtea cu board games și la zona de jocuri video la fost permanent plin. Univibes este la ediția a șasea… Festivalul a fost inițiat în anul 2016 de profesorul Robert D. Reisz, care din păcate de la începutul anului 2020 nu mai este printre noi, astfel că organizăm acest eveniment și în memoria sa. Le mulțumim tuturor celor care au participat la ediția din acest an și îi așteptăm cu nerăbdare următoarele ediții, dar și la celelalte evenimente culturale organizate de Universitatea de Vest din Timișoara!“, ne-a declarat Vlad D. Cherceheș, director al Departamentului pentru Managementul Calității la Universitatea de Vest din Timișoara, organizatorul Univibes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.