Război în Ucraina, ziua 235. Bărbați înarmați au ucis 11 persoane la...

Război în Ucraina, ziua 235. Bărbați înarmați au ucis 11 persoane la o bază de pregătire a militarilor ruși

0
DISTRIBUIȚI

Doi bărbați înarmați au împușcat sâmbătă 11 persoane la o bază de antrenament militar din Rusia, a anunțat Ministerul Apărării, citat de Reuters.

Alte 15 persoane au fost rănite în schimbul de focuri care a avut loc în regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina. Cei doi au atacat un grup care se oferise voluntar pentru a participa la război.

Atacatorii – cetățeni ai unei foste republici sovietice nespecificate – au fost împușcați mortal.


Unele instituții media independente din Rusia au raportat că numărul victimelor a fost mai mare decât cifrele oficiale.

Cu doar o zi mai devreme, ăreședintele Vladimir Putin a promis că mobilizarea rezerviștilor va lua sfârșit în două săptămâni, după ce sute de mii de oameni au fost chemați să lupte în Ucraina, iar un număr uriaș au fugit din țară.

Oleksiy Arestovych, un consilier al președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy, a declarat într-un interviu pe YouTube că atacatorii erau din Tadjikistan, o națiune din Asia Centrală, și că au deschis focul asupra celorlalți după o ceartă pe tema religiei.

Tadjikistanul este o națiune predominant musulmană, în timp ce aproximativ jumătate dintre ruși sunt creștini de diferite rituri.

Site-ul de știri independent rusesc SOTA Vision a declarat că atacul a avut loc în micul oraș Soloti, aproape de granița cu Ucraina și la aproximativ 105 km sud-est de Belgorod.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că aproape 65.000 de ruși au fost uciși până în prezent de la invazia din 24 februarie, o cifră mult mai mare decât estimarea oficială a Moscovei din 21 septembrie, de 5.937 de morți. În august, Pentagonul a declarat că Rusia a suferit între 70.000 și 80.000 de victime, fie că au fost ucise sau rănite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.