Avariile majore din reţeaua de termoficare a Timişoarei afectează inclusiv Maternitatea Odobescu....

Avariile majore din reţeaua de termoficare a Timişoarei afectează inclusiv Maternitatea Odobescu. „Evitați deplasarea pe străzile unde se intervine”

1
DISTRIBUIȚI

Lucrările efectuate de Aquatim în zona de nord a orașului lasă locuitorii de pe mai multe străzi fără apă, anunțul fiind făcut de Colterm. De asemenea, în cursul zilei de ieri s-au produs două avarii majore pe rețeaua primară de termoficare, la intersecția străzilor 16 Decembrie 1989 cu Brâncoveanu, și care totalizează aproape 100 de tone de apă de adaos pe oră, ceea ce face imposibilă furnizarea agentului termic în zonă.

Sunt afectați consumatorii arondați următoarelor puncte termice: Rusu Șirianu, Corbului, Colegiul Național Bănățean, PT 62, 63 și Văcărescu, precum și Maternitatea, respectiv Secția Obstetrică și Ginecologie Odobescu, respectiv consumatorii care locuiesc pe străzile: I. Maniu, Platanilor, Odobescu, R. Șireanu, Snagov, Văcărescu, Bv. 16 Decembrie, I. Ghica, Regele Carol, Corbului, Porumbescu, N. Labiș, Călin Nemeș, C. Noica, C. Brâncoveanu, Tolstoi, Hebe, în total, 188 de branșamente.Echipele Colterm au intervenit pentru finalizarea unui provizorat care să permită reluarea alimentării în regim de avarie iar de la primele ore ale dimineții echipele de intervenție sunt în zonă.


„…vă recomandăm să evitați deplasarea pe străzile unde se intervine pentru eliminarea avariei, întrucât sunt necesare lucrări care pot genera perturbări ale traficului rutier și pietonal”, se mai arată în comunicatul Colterm.

Altfel, mai mulți locuitori din zona de nord vor avea azi probleme cu alimentarea cu apă.

„Având in vedere notificarea transmisă de către Aquatim SA, prin care suntem înștiințați de faptul că în ziua de marți, 22 noiembrie 2022, între orele 9:00 – 19:00, sunt planificate lucrări de conectare conducte pe străzile Timiș și Teiului, la intersecția cu strada Gheorghe Lazăr, lucrări ce fac parte din «Proiectul CL 12: Execuție rețele apă și canalizare Timișoara Nord – Lot 1», suntem nevoiți să întrerupem furnizarea apei calde de consum și a apei reci hidrofor, la următoarele puncte termice: PT 47, 48, 48B, 48C, 49. Vor fi afectați consumatorii arondați străzilor: Amforei, Brândușei, Cetății, Circumvalațiunii, Dropiei, Gh. Lazăr, Intr. Umbroasă, Labirint, Libelulei, Stelelor, Teiului, Timiș, Torontal, Burebista și Intr. Zânelor, în total 137 de branșamente”, a transmis Colterm.

„Atragem atenția că, la finalizarea lucrărilor, poate apărea fenomenul de turbiditate pentru o scurtă perioadă de timp, motiv pentru care recomandăm evitarea folosirii apei în scopuri menajere, până la limpezirea ei. Împreună cu Aquatim, ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru înţelegere!”, mai spune comunicatul Colterm.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.